Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Zaman serisi 2 finalii nasıl geçti_?  (Okunma Sayısı 2730 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iNFiNiTy
Normal AquA
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : 11 Haziran 2008, 20:42:20 »

bi final daha geçti.. sorular çok mu uzun mu zor mu neydi anlayamadm ilk soruda iki tane I(2) bi tane detrending buldum.. detrending var-ecm modellerini karıştırdı.. nedenselliği de karıştırdı.. son soru da 4x4 matrisli bişiydi karışıkl bişiler büt yolları taşlı..  Kararsız
Ekonometri - M
« : 11 Haziran 2008, 20:42:20 »

duo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

alpersado kendine gel...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2008, 12:01:38 »

arkadaşlar ben bu sınavı yetiştiremiyorm yaa nedir bu anlamadım...sınavı yapanlar hep geç geliyor ve sonunda 10 dk  eklemeyi lütfediyorlar...eee zaten geç geldin yok ya öss gibi zamanla yarıştırıyorlar adamı...
bir insanın hayatıyla oynamak bu kadar kolay mı bıktırdılar cidden ya...
kardeşim versen 90 dk rahat rahat yapalım gerçi 90 da da rahat olur mu bilmiyorum:)
matris soruyor hep biri varya üstten alan onun yüzünden geçen seneki sorulara bakıyorum matris nadiren sormuş...bir standardı yok yani...ne bir örnek gördüm ben yapısal vardan vecm e matrisle geçiş ne birşey...
yuhh yani tek dersten okulu uzatacaz nerdeyse...forumda alpersado var adam parametre hesaplayamaz:) efendim standart hata desen melül melül bakar geçen sene geçti bunu komedi ya
duo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

alpersado kendine gel...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2008, 14:14:08 »

ya bu matrislerle, geçişlerle ilgili elinde not olan var mı...online yada kağıt her neyse...sanmıyorum ama yazalım:)
Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2008, 14:14:08 »

alpersado
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2008, 14:32:50 »

forumda alpersado var adam parametre hesaplayamaz:) efendim standart hata desen melül melül bakar geçen sene geçti bunu komedi ya
Cevabını da vermişsin işte kendin,geçen sene geçtim onu ben.komedi olan ders değl komedyen olan sensin cool

alperbaltacioglu
duo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

alpersado kendine gel...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2008, 14:43:24 »

Cevabını da vermişsin işte kendin,geçen sene geçtim onu ben.komedi olan ders değl komedyen olan sensin cool
sağol
NvGTR
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2008, 20:01:48 »

arkadaşlar ben bu sınavı yetiştiremiyorm yaa nedir bu anlamadım...sınavı yapanlar hep geç geliyor ve sonunda 10 dk  eklemeyi lütfediyorlar...eee zaten geç geldin yok ya öss gibi zamanla yarıştırıyorlar adamı...
bir insanın hayatıyla oynamak bu kadar kolay mı bıktırdılar cidden ya...
kardeşim versen 90 dk rahat rahat yapalım gerçi 90 da da rahat olur mu bilmiyorum:)
matris soruyor hep biri varya üstten alan onun yüzünden geçen seneki sorulara bakıyorum matris nadiren sormuş...bir standardı yok yani...ne bir örnek gördüm ben yapısal vardan vecm e matrisle geçiş ne birşey...
yuhh yani tek dersten okulu uzatacaz nerdeyse...forumda alpersado var adam parametre hesaplayamaz:) efendim standart hata desen melül melül bakar geçen sene geçti bunu komedi ya

valla umarım büte kalmadan geçeriz hepimz  Şaşırmış  sınav süresi genelde hepimiz için büyük sorun yetiştirmekte zorlanıyoruz Ağlayan  ama araştırma görevlilerininde çok yapabileceği bişiy olmasa gerek özellikle çarşamba günü sınav 18.03 de başladı 19.10 gibi bitti ve nitekim 12 dk. ekstra süre verdiler onlar da naapsınlar yardımcı olmaya çalıştılar sınav sürelerini yönetim belirlior sanırım max şu kadar olacak die yoksa 90dk falan olmalı düşünsenize sigorta sınavı da 50 dk. zaman sınavı da ki ikisi arasında dağlar var.. yani araştırma gör.lilerinin yapabileceği fazla bişi yoq  Sustum yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim hesabııı.. sınav zor ve zahmetliydi Kararsız  herzamankinden zordu determnistik trend olmasa daha normal bi sınav olabilrdii  embarassed

4+ 2.öğ.{Uzatmalarda}
duo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

alpersado kendine gel...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2008, 22:21:12 »

bu yapısal var dan vecm e matris nasıl geçiliyor...örnek yok ki bilmiyorum...yine çıkacak yapamayacağım:(
NvGTR
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2008, 22:51:15 »

ya bi tarafımızdan element uydurmayalım..  Masum ne yapısal vardan vecm 'e geçişi yapısal vardan standarta vara matris geçişini soruyr o soruda  TFR53

4+ 2.öğ.{Uzatmalarda}
duo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

alpersado kendine gel...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 13 Haziran 2008, 00:10:18 »

ya bi tarafımızdan element uydurmayalım..  Masum ne yapısal vardan vecm 'e geçişi yapısal vardan standarta vara matris geçişini soruyr o soruda  TFR53
ya ben o soruyu zaten son dakikalarda okudum öyle kalmış aklımda nasıl olacak bu iş diye düşünüyorum bende çünkü alakaları yok:) öyleyse güzel:)
bu arada sen 2.öğretimsin heralde aynı sorularımı sordu ki
duo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

alpersado kendine gel...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 13 Haziran 2008, 00:13:05 »

bi final daha geçti.. sorular çok mu uzun mu zor mu neydi anlayamadm ilk soruda iki tane I(2) bi tane detrending buldum.. detrending var-ecm modellerini karıştırdı.. nedenselliği de karıştırdı.. son soru da 4x4 matrisli bişiydi karışıkl bişiler büt yolları taşlı..  Kararsız
ilk ikisi I(1) 3.sü deterministik çıktı bende 1.öğretim tabii
NvGTR
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 13 Haziran 2008, 00:23:57 »

hocam naaptnn ya eğer 2.eğitimsen nasıl ilk ikisini 1.mertebeden çıkardın anlamadm  Kararsız

birincisi = I(2)
ikincisi  = Deterministik
üçüncüsü  = I(2)

çıktı bendedde   Üzgün

4+ 2.öğ.{Uzatmalarda}
Hülya
Ekom - Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

HüLYA

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 13 Haziran 2008, 00:54:54 »

bence tüm sorularn bağlantılı olması sınavı zorlaştırdı yoksa zor sayılmazddı arkadaşlar  Göz kırpan
duo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

alpersado kendine gel...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : 13 Haziran 2008, 01:29:03 »

hocam naaptnn ya eğer 2.eğitimsen nasıl ilk ikisini 1.mertebeden çıkardın anlamadm  Kararsız

birincisi = I(2)
ikincisi  = Deterministik
üçüncüsü  = I(2)

çıktı bendedde   Üzgün
1.eğitim diye yazdım ya
duo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

alpersado kendine gel...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : 13 Haziran 2008, 01:33:52 »

o soru farklıysa demek hakkaten yapısaldan vecm sormuş olabilir 1.eğitime...nasıl yapılıyor bu yaa vecm de sadece kendi gecikmeleri oluyor varda diğerininde var johansen falan geçiyordu soruda matrisin rankıyla ilgili bilgi vardı sanırım...vecm gördüğüme eminim:(
Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: