Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yahoo ve Google ‘cep’te ortak oldu  (Okunma Sayısı 1490 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
admin
Ziyaretçi

E-Posta
« : 04 Mart 2007, 19:38:19 »

Yahoo ve Google, arama motoru rekabetini mobil cihazlara taşıyor. İnternet devleri Las Vegas’ta yapılan dünyanın en büyük elektronik organizasyonlarından Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda ‘internet cebinizde’ başlıklı ortak projelerini tanıttı. Mobil platformlardaki işbirliği cep telefonundan internette arama yapma ve benzeri mobil servisleri kapsıyor.
Hem ABD’de hem de dünyada kullanıcıların cep telefonuna düşkünlüğü arttıkça, Google ve Yahoo da bu alana daha fazla önem veriyor. Özellikle mobil servislere alınacak reklam ve ilanlar şimdiden şirketlerin iştahını kabartıyor. Mobil platformlara verilen reklam hacminin 1.5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor; bu rakamın 2010’da 3 milyar doları aşması bekleniyor.

Google ve Yahoo’nun mobil arama servisi bu özelliği destekleyen telefonlarla hayata geçecek,ortaklar ilk olarak Güney Koreli üretici Samsung ile anlaştılar. Yahoo’nun ayrıca Motorola, Nokia ve Kanadalı RIM ile işbirlikleri bulunuyor. Örneğin, Yahoo’nun beta aşamasındaki ‘Yahoo Go 2.0’ yazılımı, yıl sonuna dek 400 Motorola modelini cep telefonuna indirilebilir olacak.

Mobil arama motorlarının hayata geçmesinde en önemli engel, farklı üreticilerin kendi aralarında standartları olması. Ayrıca klasik tip cep telefonlarının ekran ve tuşlarının küçüklüğü de fiziksel engeli oluşturuyordu. Ancak, son yıllar çıkan yeni model cep telefonları geniş ekranlarıyla birçok yeni görsel uygulamaya olanak sağlıyor.
Ekonometri - M
« : 04 Mart 2007, 19:38:19 »

Pobre Diablo
Pobre Diablo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2007, 21:44:17 »

Yaa sürekli yeni bir gelişme yaşanıyor hele cep telefonların her model ayı dolmadan eskiyor.Olmuşken iyi bişey olsun diye bayıyorsun parayı alıyorsun seneye takoz niyetine daya lastiğn altına  Gülümseme Neyse iyi olmuş bu da ya cepte msnden sonra bu gelişmeyi bekliyordum açıkçası

eko 2
admin
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2007, 21:50:38 »

hakkaten öyle devamlı yeni telefon çıkıyor,paraya kıyıp alıyosun,sonra para etmiyor,özellikle samsung telefonların sıfır fiyatları ile aradan 2-3 ay geçmesiyle o telefonun sıfır fiyatı arasında uçurum olabiliyor...

Bu arada sitemiz wap destekli,waptan da ziyaret edebilirsiniz  Göz kırpan
Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2007, 21:50:38 »

Pobre Diablo
Pobre Diablo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2007, 22:14:50 »

Evet evet özellikle samsung alırken,Siemens te aynı gerçi..Reklam kokan açıklamalar olur diye marka vermek istememiştim ama canı yanan arkadaşlar adına dile getirmek istedim  Gülümseme

eko 2
««‖ ВК ‖»»
BS
Çevrimdışı Çevrimdışı

[BK]

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2007, 22:17:09 »

iyi etmişsin benim de canım yandı samsungdan 2 kez,uzak durmak lazım... diye düşünüyorum ama tasarımı insanı cezp ediyor ya... Gülümseme, Üzgün Ney?

BK,Eko IV.sınıf (II.öğretim)

Everything That Has a Beginning Has an End
Pobre Diablo
Pobre Diablo
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2007, 22:24:44 »

Evet bende bu dersi çıkardım.Tasarım kadar sattığında alacağın parayada dikkat edeceksin cep telefonu alırken!Sonuçta uzun yıllar kullanamayacaksın onu sonra elinde patlıyo o canım burslarını biriktiripte aldığı o telefon..

eko 2
Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: