Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Üniversite Terimleri  (Okunma Sayısı 2487 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pukay61revolt
Ziyaretçi
« : 03 Nisan 2007, 01:37:03 »

Profesör: Dersine girmezseniz affetmez, sinirlendirmeye gelmez, notları ve asistanları yardımıyla size dört taraftan girişebilecek bir süper güçtür. Tartışmayın!

Doçent: Profesörlerin çalışmalarını eleştirip duran akademik rütbelilerdir. Ah onlar o profesör ünvanını taktılar mıydı ne kallavi şeyler üreteceklerdir ama işte...

Asistan: Hocalıkla öğrencilik arasında kalmış zıpır görünümlü, çoğu idealist genç çocuklardır. Bazıları hocalara yalakalık olsun diye sizi kolaylıkla satabilirler. Güvenmemek lazımdır.

Amfi: Yukardan aşağıya doğru hiyeraraşik boy sıralaması olan yaklaşık 200-300 kişilik acaip yapılardır. Derste kağıt oynayana, uyuyana, gazete okuyana sıkça rastlanılabildiği gibi, sınavda sütunların arasına denk gelirseniz şahane kopya çekebilirsiniz.

Seçmeli ders: Üniversitenin en keyifli yanlarından birisi istediğiniz dersi seçmektir. Ancak "birkaç ders fazla alıp erken bitir" gazına gelinmesi çok sakıncalı olabilir.

Sunum: Vize yapmayıp size hazırlattığı ödevi sınıf karşısında anlattıran hoca candır. Ancak ingilizceye ve vücut diline hakim olunmalıdır.

Fen-Edebiyat Fakültesi: Siyasi savaş çıkması en muhtemel fakültedir. Genelde üniversitelere yayılan olaylar buradan çıkar. 

Kimlik kontrolü: Her sabah özel güvenlik elemanlarının otobüsün içine girerek okulu dış mihraklardan korumak üzere yaptığı kontroldür. Ama adam da emir kuludur, emekçidir, sitem etmemek lazımdır.

Bahar Şenliği: Üniversitelilerin türlü atraksiyonlarla coştuğu dönemlerdir. Genelde rock gruplar konser verir bu dönemde. Kimse çıkıp da Nez'i, Petek Dinçöz'ü falan getirelim demez, onlar kapitalist sermayenin ürünleridir çünkü.

Vize-Final: Vize ara sınavı demektir, finaller ise dönemin sonunda peşpeşe gelen ve insana "erkekseniz teker teker gelin lan" dedirten sınavlardır. Finallerin hepsine birlikte çalıştığınız için ders konularını birbirine karıştırma olasılığı vardır dikkatli olunmalıdır..

Siyasi el duyurusu/afiş: Şöyle yazılanlardan etkilenmiş gibi bir yüz ifadesiyle birkaç dakika incelerseniz her an yanınızda bir kız biterek tanışma falan teklif edebilir. Politik ve opportunist davranmak gerekir bu tür zamanlarda...

İ.İ.B.F.: Okulun en duyarlı insanlarını (uluslararası ilişkilerciler) ve en hedonist tiplerini (İşletmeciler) bir arada barındıran fakültelerdir.

Kütüphane: Normal zamanlarda yapacak işi olmayan öğrencilerin önlerine rastgele bir kitap açarak mp3 dinlediği yerler olan kütüphaneler, ödev zamanları akına uğrar. Kontenjan harici kitap almak için görevli memurlarla iyi geçinmelisiniz, bu noktada geyiği harmanlayacak bir laf etkili olabilir: "Sizin işiniz de zor valla" ya da "Bütün okulun yükü de sizde gibi"...

Üniv. Tuvaletleri: En manyak esprilerin mekanıdır. Bunalımlı üniv. gençliği bütün sorunlarını tuvalet duvarlarına hesap verme duygusu olmadan aksettirmiştir çünkü.
(Bir kere pisuvarın üstünde, tam göz hizasına gelen bi yerde şunu yazılı görmüştüm: Şu an bu okulda ne yaptığını gerçekten bilen tek kişi sensin)

Transkript: Karnenin akademik adıdır. En güzel yanı istemezseniz vermezler.
(Benim bi arkadaşın ortaokul mezunu olan babası transkripti görünce "lan tembel herif "Current Issues in World Politics" dersinden kalınır mı hiç" demişti)

Yemekhane: "İki kuruş paraya daha ne bekliyorsunuz ki la" mantığının hakim olduğu yerlerdir. Buralarda yedikten sonra tabldotlarını masaya bırakıp giden uyanıklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Yaz okulu: Bütünlemesi olmayan bölümlerde finalden geçemeyenleri ensede boza pişiren sıcaklarda okula gitmeye zorlayan uygulamadır ki çok pistir.

Kulüp dergileri: Genelde Yıl: 1, Sayı: 1'de kalan ve zaten sene boyunca o tek sayısı satılmaya çalışılan spiralli yayınlardır.

bordomavi.net ten alıntıdır
Ekonometri - M
« : 03 Nisan 2007, 01:37:03 »

ekonometrist
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2007, 12:40:56 »

üniversitede tek bir terim var bence
öğrenci oda öğrenci olduğunu sadece vize final zamanı bunu hatırlar.
Gri
Yeni Adımlar...
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2007, 02:42:14 »

Benim en çok amfi dikkatimi çekti, kolon falan diyorlar. Ne olaki acaba? Bir kere bizim karşı binada öyle bir şeyler görmüştüm, bir sürü bir sürü insnalar çıkıyordu içinden. Herhalde bedava bir şey dağıtıyorlar bu amfilerde demiştim. Yanılıyorum sanırım :-/

Bir de bir yerlerde şöyle bir yazı görmüştüm,
Marmara Üni. Ekonometri Bölümü; Cehenneme gideceklerin staj yaptıkları yer.
Ama bu yazıyı okuduğumda çok geçti.

=o=
Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2007, 02:42:14 »

ShintoX
ozan...
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

ultrAslan

shintox_1905@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 08 Nisan 2007, 13:40:41 »

yakupcum güzel çalışma bordomavi.net te l-manyakta ki VÖSYM den aldı bunu derginin orjinalinde okumuştum ama cok komedi bi yazı eyw. eline sağlık..

Dost dediğin matematiksel olmalı : Mutluluğu çarpmalı , üzüntüyü bölmeli , dünü çıkarmalı , yarını toplamalı..

II.Sınıf - I. Öğretim..
Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: