Bilindiği gibi cep telefonu artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Cep telefonumuz olmadan nefes bile alamıyoruz. O her yerde bizimle.
Sırf bu inat yüzünden dünyalar kadar para verdikleri cep telefonlarını tuvalete düşüren insanlar tanıyoruz. Kimileri içinse cep telefonu bir prestij aracı. Adamın açlıktan nefesi kokar, ayakkabısı patlamıştır ama cep telefonu son modeldir. Kimileri de piyasanın kurdu olmuştur hangi markanın hangi modeli çıktı hemen edinmeye çalışır. Ama bizim asıl mevzumuz tabii ki bu değil. Biz telefonla hayatımızın vazgeçilmezi olmuş telefon sapıklarıyla ilgileniyoruz. Aman Allah’ım ne sapıklıklarla karşılaştı bu milletin insanları. Telefon sapıklığı ilk dönemlere nazaran gerileme gösterse de ülkemizde hala önemli bir sektör. Milletimiz boş durmuyor, yeni icatlarla hayatımıza renk katmaya devam ediyor. Neler görmedik ki…çeşit çeşit yüce milletimizin dehalarından inciler..
- alo, ben kamili aramıştım
- yanlış aradınız beyefendi
- nasıl olur sen kamil değil misin
(telefonu açan bayandır)
Bayan sonra telefonu kapatır, zınk hemen bir mesaj gelir. “ bu yanlış arama belki de büyük ve özel bir arkadaşlığın başlangıcı olabilir. Tanışabilir miyiz)
Telefon çalar: Ayşe ile görüşebilir miyim?
- Yanlış aradınız ben Ayşe değilim.
( bu Ayşe arama faslı birkaç kez değişik kişi tarafından tekrarlanır.)
Sonra telefon gene çalar.
- Alo ben Ayşe beni arayan var mı?
Bir gece tam uyumak üzeresinizdir. Telefon acı acı çalar. ( nasıl oluyorsa artık) arayan bir yabancı bayan. Sesi boğuk belli ki ağlamış. Başlar anlatmaya:
- merhaba, rahatsız ediyorum ama çok yalnızım sevgilim beni aldatıyormuş. Biliyor musun hem de kimle? ( bilmez miyim) en yakın arkadaşımla. İnanamıyorum ya onları ben tanıştırdım. Bunu bana nasıl yaparlar..( kız ağlar , ağlar, telefonu açan kurban şaşkın bir vaziyette olayların içine ne amaçla ve nasıl dahil olduğunu bilemez.)
- ağlayan kıza sorar:
- anladım da sen kimsin?
- Bilmem ki ya ha pardon ben Suzan memnun oldum
- Ne güzel de ben seni tanımıyorum:
- Olsun tanışırız.
- Numaramı nerden buldun?
- Bulmadım rastgele çevirdim.
Muhabbet böyle devam eder. Bu yöntemle arkadaşlıklar da kurulmamış değildir tabi.
Ev telefonları yeni yaygınlaşmaya başladığı zamanlarda, evine yeni telefon bağlanmış birini akrabası arar ve der ki.
- "İyi günler. PTT'den arıyoruz. Bugün telefonları yağlayacağız. Cihazını bir tepsi içine koyarsanız eviniz yağlanmaz" der.
Doğal olarak vatandaşımız buna inanır ve cihazını tepsi içine koyarak beklemeye başlar. Bir müddet sonra işleten akrabalar ziyarete gelir ve gördükleri manzarayla epey bir alay ederler.

Bir de bu işin intikam alanları var. Bazı çok bilmiş genç kızlar telefon sapıklığıyla sevgililerini ellerinden alan arkadaşlarına bu yöntemle dünyayı dar etmişlerdir. Kızın abisinin ya da babasının cebini bulup olanları bir güzel anlatarak kızın bir güzel dayak yemesine sebep olmuşlardır.
Daha bunlar ne ki? Bir çeşit telefon sapıklığı da ses dinleme ve tuhaf tuhaf nefes sesi verme şeklindedir ki en anlaşılmazı kesinlikle budur.
Telefon çalar , elemanın biri boğuk boğuk nefes alır, arkada saat sesi fon verir, hele de evde yalnızsan…
Bu telefon sapıklıklarının büyük bir kısmı da sevgililerini eşlerini ya da nişalılarını denemek isteyen tiplerin kurgularıyla renklenmiştir. Ama bunu fark eden akıllı kızlar adamı çoktan terk etmişlerdir. Ama bunların bir kısmı cinayetlere ve ailevi buhranlara da sebep olmuştur ne yazık ki.
Benim bugüne kadar hiç anlamadığım nokta hiç görmeden telefondaki sese aşık olunması olayıdır.
Telefon çalar.
- alo ,
- Mehmet bey’i aramıştım ama yanlışlık oldu sanırım, afedersiniz. ( gayet nazik) şey söylemeden edemeyeceğim. Sesiniz çok güzel benimle çıkar mısınız?
- ( bayan şaşırır) ben 10 yıllık evliyim 3 de çocuğum var. Eleman cevap verir.
- Olsun , boşanırsınız
Bunlar arasında en banal olanı herhalde müzik dinletme kaynaklı sapıklıklardır. Telefon çalıyor ama müzik İbrahim Tatlıses’ten Aramam…
Bazı takıntılı adamlar vardır. Yanlış aradıkları numarayı üst üste ararlar ve her seferinde kapatırken de sinirlenirler. Adam üst üste üç defa arar sonra aranan zavallı artık tahammül edemez ve der ki abi değilim ama senin güzel hatrın için bugünlük Ramazan Sakarya olurum
Dengesizlik bu kadarla da sınırlı değil yabancı bir numarayı arayıp sizi çok sevdim size baba diyebilir miyim diyen mi ararsınız , canım sıkılıyor konuşalım diyen mi ararsınız..
Bunların cep telefonu çıkmadan önceki versiyonları da var ki dillere destan. En saçması bilgi yarışması süsü verilmiş olanları ama insanlar artık bunu pek yemiyor. Bir de teknoloji çıtayı genişletti. Daha interaktif sapıklık türleri doğdu.
Kaynak: izdiham.com