|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« : 14 Haziran 2007, 20:24:54 » |
|
YAŞADIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİR ŞEY VAR
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği
İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya
Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin
İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiçbir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın
Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekonometri - M
|
 |
« : 14 Haziran 2007, 20:24:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2007, 20:42:56 » |
|
BİR AYRILIŞ HİKAYESİ
Erkek kadına dedi ki: -Seni seviyorum, ama nasıl, avuçlarımda camdan bir şey gibi kalbimi sıkıp parmaklarımı kanatarak kırasıya çıldırasıya... Erkek kadına dedi ki: -Seni seviyorum, ama nasıl, kilometrelerle derin, kilometrelerle dümdüz, yüzde yüz, yüzde bin beş yüz, yüzde hudutsuz kere yüz... Kadın erkeğe dedi ki: -Baktım dudağımla, yüreğimle, kafamla; severek, korkarak, eğilerek, dudağına, yüreğine, kafana. Şimdi ne söylüyorsam karanlıkta bir fısıltı gibi sen öğrettin bana.. Ve ben artık biliyorum: Toprağın - yüzü güneşli bir ana gibi - en son en güzel çocuğunu emzirdiğini.. Fakat neyleyim saçlarım dolanmış ölmekte olan parmaklarına başımı kurtarmam kabil değil! Sen yürümelisin, yeni doğan çocuğun gözlerine bakarak.. Sen yürümelisin, beni bırakarak... Kadın sustu. SARILDILAR Bir kitap düştü yere... Kapandı bir pencere... AYRILDILAR...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2007, 20:46:36 » |
|
ADAM GİBİ SEVERİM
Ben seni hiç sevmedim ki Durgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim Bir çiçeğe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim Birde yıldızları sevdim Eylül akşamlarında gelip, Gözlerinde tutulan. Ben seni hiç sevmedim ki Beni yola koyduğunda ayrılmayı sevdim Kurşunları sevdim beni vurduğunda Ağlamayı sevdim unuttuğunda Yalnız olduğumu anladığımda Ayakta kalmamı sevdim Yıkılmamı sevdim seni hatırladığımda Ekmeği sever gibi sevdim sensizliği Su gibi özledim Temmuz güneşinde sesini İkindide yağmur gibi Geceleyin yağan yağmur gibi sevdim seni sevdiğimi Ben seni hiç sevmedim ki Kuşlara şarkılar öğretmeni sevdim Menekşeyle konuşmanı Nisan'a hatırlatmanı Baharın bir adının da yalnızlık olmadığını Düştüğün zaman kanayan yaralarını Ve tuhaflığını üşüdüğün zaman Sakız satan çocukları Yeni çıkan şarkıları Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim yandığım zaman böyle işte Ben seni hiç sevmedim ki Bir gece bir ceylan indi dağdan kalbine Bir gece bir şiir gibi kibrit alevinde Alemin ortasında, kimsesizliğin sesinde Buğusunda sabahın, acımasızlığında ahın Ağlayan yüzünde İsa'nın Ferahlatan gücüyle duanın Korkutan yanıyla nar'ın İncenin, zeytinin ve kalbin üstüne Gülün üstüne Tutunduğum umudun üstüne Korkunun üstüne Hep senin üstüne, hep senin üstüne Ben seni hiç sevmedim ki Gittiğin zaman gitmeni sevdim Evreni sevdim geldiğin zaman Kalmanı sevdim Korkuyordum sana alışmaktan Yine de sevdim gülümsemeyi Mendilimi sallarken, seni götüren trenin arkasından Kırlara ilk kar düştüğü zaman Ölümünün ne güzel olduğunu sevdim Seni içimde öldürdüğüm zaman Ben seni hiç sevmedim ki Durgun akşamlarda söylenen şarkı neyse Bir çiçeğe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim Birde yıldızları sevdim Eylül akşamlarında gelip, Gözlerinde tutulan. Düştüğün zaman kanayan yaralarını Ve tuhaflığını üşüdüğün zaman Sakız satan çocukları Yeni çıkan şarkıları Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim yandığım zaman böyle işte BEN SEVDİM Mİ ADAM GİBİ SEVERİM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekonometri - M
|
 |
« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2007, 20:46:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : 14 Haziran 2007, 20:48:28 » |
|
BİR ADIN KALMALI
Bir adın kalmalı geriye
Bütün kırılmış şeylerin nihayetinde
Aynaların ardında sır
Yalnızlığın peşinde kuvvet
Evet nihayet bir adın kalmalı geriye
Birde o kahreden gurbet
Sen say ki ben hiç ağlamadım
Hiç ateşe tutmadım yüreğimi
Geceleri koynuma almadım ihaneti
Hele nihavend hele buse hiç geçmedi aklımdan
Ve hiç gitmedi bir topak kan gibi adın
İçimin nehirlerinden
Evet yangın
Evet salaş yalvarmanın korkusunda talan
Evet kaybetmenin o zehirli buğusu
Evet isyan
evet kahrolmuş sayfaların arasında adın
Sokaklar dolusu bir adamın yalnızlığı
Bu sevda biraz nadan
Biraz da hıçkırık tadı
Pencere önü menekşelerinde her akşam
Dağlar sonra oynadı yerinden
Ve hallaçlar attı pamuğu fütursuzca
Sen say ki yerin dibine geçti geçmeyesi sevdam
Ve ben seni sevdiğim zaman bu şehre yağmurlar yağdı
Yani ben seni sevdiğim zaman
Ayrılık kurşun kadar ağır gülüşün kadar felaketiydi yaşamanın
Yine de
Bir adın kalmalı geriye
Bütün kırılmış şeylerin nihayetinde
Aynaların ardında sır
Yalnızlığın peşinde kuvvet
Evet nihayet, bir adın kalmalı geriye
bir de o kahreden gurbet
beni affet
kaybetmek için erken
sevmek için çok geç
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2007, 20:51:22 » |
|
DOSTA SİTEM
Ümitle başlayan güzel dostluğu Ümitsizce bitirdiğin için sitem ederim Senin için harcadığım değerli saatlerimin Kıymetini bilmediği için sitem dostuma
İyi günümde hep yanımdaydın, Bana özelsin değerlisin derdin Ne oldu birden kötü güne döndün Can dostum gönül dostuma sitem.
Mazi güzeldir geçen anılar özlenir Aslında yaşananlar özeldir gizlenir Kalpten kalbe manevi bir yol varki izlenir Ama harap edilince dostuma sitem.
Riyasız,sınırsız,çıkarsız davranırsın İhanete uğrar saf olursun Başınıda dik tutmaz,gururunu kırarsın Herşeyini ayaklar altına alan GÜZEL DOSTA SİTEM! ...........................
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alabur
|
 |
« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2007, 21:21:09 » |
|
Bu şiirlerin yazarı ya da yazarları yazılmamış... Unutulmuş mu yoksa bi gizem mi? Ben de yorum almak ümidiyle bikaç satır manzume göndereyim...
TERS YÜZ
Çamaşır ipine asılı bir gömlek gibi beni de tersimden asın ki, iyice kurusun ıslaklığı yıllardır içimde biriken gözyaşlarımın
Ve yüzümü hiç çevirmeyinki, hep nemli kalsın tenimde bıraktığı izi o güzelin ıslak dudaklarının...
G.U.
|
|
|
|
|
|
A. B. K. Ekonometri IV.Sınıf (II.Eğitim)
|
|
|
|
ekonometrist
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #6 : 14 Haziran 2007, 22:17:31 » |
|
SENINLE ANLADIM
kaybetmenın korkusunu senın yanındayken anladım bir adım kadar yakınken bin adım gerilerde yasadım
gulmenın guzellıgını gözlerınde anladım günes kadar parlakken başkasının oldular
rüzgarın esisini saçlarında anladım denız gibi dalgalanırken ben içinde boğuldum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : 14 Haziran 2007, 22:19:29 » |
|
bu şiirdeki cümleleri sen forumda kullanmıştın.'ima yaparaktan'şimdi anladım volkan:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ekonometrist
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : 14 Haziran 2007, 22:20:48 » |
|
erken oldu biraz TFR53 TFR53 ama ii anladın sen onu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : 06 Temmuz 2007, 20:22:05 » |
|
BEN ÖLÜRSEM ... Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Şehre simsiyah bir kar yağar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarımın arasından Gecenin geldiğini görürüm
Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Çocuklar sinemaya gider Yüzümü bir çiçeğe gömüp Ağlamak gibi isterim Derinden bir tren geçer
Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Alıp başımı gitmek isterim Bir akşam bir kente girerim Kayısı ağaçları arasından Gidip denize bakarım Bir tiyatro seyrederim
Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Uzaktan bir bulut geçer Karanlık bir çocukluk bulutu Gerçeküstücü bir ressam Dünyayı değiştirmeye başlar Kuş sesleri, haykırışlar Denizin ve kırların Rengi birbirine karışır
Sana bir şiir getiririm Sözler rüyamdan fışkırır Dünya bölümlere ayrılır Birinde bir pazar sabahı Birinde bir gökyüzü Birinde sararmış yapraklar Birinde bir adam Her şeye yeniden başlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : 06 Temmuz 2007, 20:27:26 » |
|
BAK AYNAYA Hayat, başladı ve bitti İşte bir ömür böyle geçti Yalan mı bu sözler sor mezarlıklarda Yada gitme uzağa bak aynaya
Önce yavaş yavaş belirdi Sonra hiç gizlenmedi çıktı ortaya Koş bak istersen aynaya Bide baktın ki gelmişsin altmışa
Baksana görünüyor bitiş çizgisi Sende elveda de her giden gibi Artık sadece olacaksın bir karış toprak O da yetmez deme olmak ta var batak
İster ağla,ister umursama! Ne bekliyordun ki başka Biraz açsaydın gözlerini görürdün gidenleri Onlar da istermiydi böyle gitmeyi Hadi zaman az kaldı giy kefeni TFR1E7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : 06 Temmuz 2007, 20:43:36 » |
|
HAYAT Hayat, kimi zaman aşılması zor, sarp bir kayalık, Kimi zamansa insanları yutmaya hazır derin bir bataklık, Mutluluklar gecenin rengini çalmış, karanlık Çoğul düşünmek çıkarılmış kalplerden, yok olup gitmiş insanlık, Savaşmak çözüm olarak gösterilmiş bütün anlaşmazlıklara, Sevgi, yenik düşmüş paranın vaat ettiği sahte mutluluklara, Her seferinde kandırıldığımızı bilsekte, yine de umut diye sarılmışız yalanlara, Doğruları hapsetmişiz bitmek tükenmek bilmeyen sonsuz yalnızlıklara... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : 09 Ağustos 2007, 22:14:14 » |
|
HER SEY SENDE GİZLİ
Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kâr sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna;
Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi,
Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın Bir gün yalan söyleyeceksen eğer Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissettiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin..
İşte budur hayat! İşte budur yaşamak, bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin... TFR1E7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : 09 Ağustos 2007, 22:16:53 » |
|
KIZÇOCUĞU Kapıları çalan benim kapıları birer birer. Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım, büyümez ölü çocuklar. Saçlarım tutuştu önce, gözlerim yandı kavruldu. Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu. Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok. Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı, teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chocolate
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #14 : 09 Ağustos 2007, 22:24:10 » |
|
O GECE
O gece ben olmayacağım. Utancımdan bakamadığım aynalarda Güldüğünüzü görecek Anlayacaksınız.
Her gece birinin olmadığı gecedir. Gecelerinizi karıştıracak gitgide Olmayanlarınızın çoğalması. Benim olmadığımı duyduğunuz bir gece Korkacaksınız.
Şimdiden düşünüyorum son kalanımızı Son gidenimizin bu gecesinde. Ama bir gece olacak, ortalarda bir gece.. İçinde siz de olmayacaksınız, Ayrıca. TFR1E7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekonometri - M
|