Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Serenity tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmi  (Okunma Sayısı 1372 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
««‖ ВК ‖»»
BS
Çevrimdışı Çevrimdışı

[BK]

Üyelik Bilgileri
« : 04 Nisan 2007, 01:00:19 »

[youtube=425,350]Pmq9X0zfXv8[/youtube]

Bilim kurgu filmi “Serenity”, SFX dergisinin yaptığı bir ankette “Yıldız Savaşları”nı (Star Wars) ezerek tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmi listesinde birinci sıraya yerleşti.
Serenity tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmi

Film, kısa süre yayımlanan “Firefly” adlı bilim kurgu diziye dayanıyor.

Gerek “Serenity”, gerekse “Firefly”, “Vampir Avcısı Buffy” (Buffy the Vampire Slayer) dizisinin yaratıcısı Joss Whedon’ın ürünü...

“Yıldız Savaşları”, “Serenity”nin ardından listede ikinci sırada bulunuyor.

Sıralamada “Bıçak Sırtı” (Blade Runner) üçüncü sırayı alırken, onu “Maymunlar Cehennemi” (Planet of the Apes), “Matrix”, “Yaratık” (Alien) ve “Yasak Gezegen” (Forbidden Planet) izliyor.

“Serenity”, aynı adı taşıyan bir uzay gemisinin mürettebatının başına gelenleri konu alıyor.

Joss Whedon, filmin bilim kurgu türünün “dişli” yanını gösterdiğini söylüyor.
SFX dergisinin editörü Dave Bradley, “Serenity”nin “Yıldız Savaşları”nın önüne geçmesinin kendilerini şaşırttığını söyledi.

Bradley, televizyonda yayımlanan dizi yayından kaldırılmış olsa da, film versiyonu olan “Serenity”deki karakterler ve kullanılan özel efektlerin başarı elde ettiğini söyledi.

-----------------------------------------------

Fragman eklenmiştir - SRC

BK,Eko IV.sınıf (II.öğretim)

Everything That Has a Beginning Has an End
Ekonometri - M
« : 04 Nisan 2007, 01:00:19 »

Gri
Yeni Adımlar...
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2007, 02:49:53 »

Bence anketi pek de eşit dağılım altında yapmamışlar, eğer dünya çapında alınsaydı örneklemler büyük ihtimalle Star Wars 1. Matrix 2. Terminator 3. vs. vs. diye giderdi, Blade Runner ve Alien mükemmel filmlerdir, özellikle Blade Runner ama yine özellikle Blade Runner pek ilgi görmedi dünya çapında. Maymunlar Cehennemi ise bana çok komik gelmişti izlediğimde, ayrıca izlerken sıkıldığım sayılı filmlerdendir. Geleceğe Dönüş ise belki bir devrin idolüydü, 2000ler uçan arabalar... Ama 2000li yılların suyunu çıkardığımız şu günlerde ismi pek para etmiyor.

Ha bu arada yakın zamanda Serenity'le ilgili yeniden çekiliyor, dizisi yapılıyor, 2. si geliyor gibi haberler çıkarsa  şu anketin reklam koktuğunu yazacağım buraya Gülümseme .

=o=
Crassus
Spartaaaa
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2007, 13:53:00 »

Yalnız kimsenin bilmediği bir konu da Serenity filmi aslında Firefly denilen bir dizinin devamı niteliğindeydi yani dizisi çekiliyor diye bişey yok onun zaten dizisi vardı belki 2. sezon çekiliyordur ama hiç öyle bir haber duymadım, Ben şahsen Firefly ı çok beğenmiştim Serenity i de büyük bir zevkle izledim, yani uzun lafın kısası bana da sorsalar ben de serenity filmini ilk sıraya koyardım. (Çünkü öbürleri çok uzun başı sonu belli değil hepsi havada kalıyor.  Şaşırmış )

(\__/)Tavşan dünyayı ele geçirecek
(O.o )
(> <)TuNc eko 4-1. ogretim
Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2007, 13:53:00 »

Han
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2007, 01:06:02 »

Yıldız savaşlarını geçmiş mi?! Bu anketin doğru olduğuna veya dünya çapında yapıldığına eminmin? Bildiğim kadarıyla yıldız savaşları bilimkurgu dalında en iyi filmdir...

Eko 2 2. öğrenim  Game is not over for me...
Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: