Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: RAKI NASIL İÇİLMEZ?  (Okunma Sayısı 2671 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alabur
Alabur
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : 24 Mart 2007, 21:33:48 »

Peki Rakı nasıl içilmez...??

Anasonu çok olan rakılarda, kadehe buzun rakıdan önce konması sebebi ile rakının üstünde zamanla kristaller oluşur. Bizimde rakımızda fazla anason olduğu için kristalleşme olacaktır. Rakının erbabları böyle rakıyı içmezler. Sizde içmeyin. Ama böyle bir duruma ihtimal vermemek için acemi garsonları uyarın. Testi kırılmadan şamarı patlatın... Göz kırpan

Kristalleşme riskini ortadan kaldırmak için; önce rakı, sonra su, en sonda buzu ilave edin... Afiyet olsun...Gülümseme

A. B. K. Ekonometri IV.Sınıf (II.Eğitim)
Ekonometri - M
« : 24 Mart 2007, 21:33:48 »

Alabur
Alabur
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2007, 18:14:12 »

* Rakı güneş batmadan içilmez. Bu temel şarttır. Ancak güneş iyice yanlamışken bir tek rakı alıp çerezle gün batımına kadar oyalanmanında zevki bi başka olur. Bu size kalmış ama ben güneş batmadan kandilimi yaktırtmam arkadaş...

clementine
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2007, 22:26:20 »

alabura katılıyorum akşam içilir rakı. bi de mezesiz içilmez içeni tanıyorum şahsen bizzat kendim  Sırıtan ama içmeyin aklınız varsa mezesiz iççekseniz ispirto iyi gider hahauholşsjfşjdgl
Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2007, 22:26:20 »

AfrasyaP
Tanıyan tanır.. Tanımayanın da şansı varsa tanır..
Normal Yw
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 25 Mart 2007, 22:54:03 »

wayyyy baya sağlam içen arkadaşlar çıkıcağa benzer bizim forumdan Kahkaha

adım "organizasyon erdem" diye kalcak sonunda ama Kahkaha Kahkaha yahu bi organizasyon yapmak şart oldu artık
Mehmet,,Burak, ve binimum arkadaşlar Kahkaha  abiler ablalar Kahkaha  şu organizasyonu bi yapalım yahuuu...

en çok içene de bi 70 lik hediye verelim Kahkaha

Eko.4  1. (kıdemli)
hayata;
fotosentez yapmaya mı geldiniz
areskora
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 26 Mart 2007, 01:35:22 »

erdem hertürlü organizasyona dünden razı zaten.. yeterki içmek olsun ona..ben evde çaşıltırıyom zaten onu içelim diye gaza getirip ben içmiyom tek başına bitiriyo sonra küçüğü Sırıtan

I believe in my heart,if... it can only get better
IV+I.&I. uzatmaları oynuyor:))
Alabur
Alabur
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 26 Mart 2007, 02:41:49 »

Erdem gaza geldiğinden içmiyodur. Ulan ne adam ya, beraber başladık gene ortada bıraktı beni diye, üzülüp tüm şişeyi bitiriyodur... Doğrumuyum erdem??

Alabur
Alabur
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 26 Mart 2007, 23:03:44 »

Rakı masasından nasıl kalkıldığı çok önemlidir. Davranış biçimindeki gevşemeye dozuna ve sırasına göre KEYİF,ÇAKIRKEYİF,VİLİSİPİT,SARHOŞ,YÜKLÜ,PAŞAZOM,ZOM,KÜFELİK olarak masadan kalkılabilir. Son kategori durumu olan KOMALIK ise tıbbi müdahele gerektirir. 44-52 beden arası ceket giyen erkekler 2 duble, 52 den büyük ceket giyenler 3 dubleden fazla rakıyı 4 saatlik zaman dilimde tüketmemelidirler. Unutmamak gerekir ki bunu zavk almak için yapıyoruz, kendimize ziyan etmeyelim.

Rakı içmeyi bilmeyip de kendini rezil edenler için bir söz vardır: "Birinci kadehte şakır, İkinciden sonra aslan gibi kükrer, Üçüncü kadehten sonrada eşek gibi anırır... Biz bu durumlara düşmeyelim...Gülümseme Afiyet olsun...

clementine
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 27 Mart 2007, 01:23:02 »

RAKI AŞIKKEN İÇİLMEZ ARKADAŞ!!  Sırıtan
Alabur
Alabur
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 27 Mart 2007, 23:34:54 »

* Rakı yalnız başına içilmez. Muhakkak bir rakı sofrasında rakıyı ve mezeleri başkalarıyla paylaşmak gerekir ki sohbet olsun( Emin dikkat buraya...Gülümseme) Rakı keyif için içilir, dertlenmek için değil...

* Rakı sofrasında kurgulu iş konuşulmaz, iddali politika konuşulmaz. Geyik muhabbeti, memleketi kurtarma, futbol gibi rahat konular seçilir. Tabi Atatürk gibi büyük adamların büyük işleri buralarda başardıkları da yadsınacak bir olay değildir. Ama tabi ki onun gibi olmak zor iş.

* Rakı sofrasında elektrik el birliği ile engellenmelidir. Daha önceden rakı kaldıramayan, sabıkası olan biriyle rakı masasına oturulmaz. Rakı masasında sohbete katılmayan, birlikte nükte atmayan "Bayır Turpları" ile bir daha birlikte oturulmaz... Afiyet olsun...Gülümseme

Alabur
Alabur
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 29 Mart 2007, 01:03:25 »

* Rakı yüksek sesle konuşulan, gümbürtülü müzik çalan yerlerde içilmez. Sohbet muhabbet gümbürtüye gider... Masanın en baş mezesi sohbettir...

* Rakı fondip yapılmaz. Çabuk çabuk içilmez,uygun aralıklarla içilmelidir...

* Rakıyla fazla yemek yenmez. Ondan bundan mezelerle idare edilir. Salam sosis jambon gibi et mamülleri, tencere yemekleri uygun düşmez.

* Masaya gelen mezeden bir tane daha istenmez. Mezeler sınırlı sayıda yapıldığından, bir daha istemek bir başkasının hakkını yemek sayılacaktır.Gerçi bunun artık sorun olacağını sanmıyorum...

Afiyet olsun

emre
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

ekoleogullari@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2007, 02:01:59 »

Aşıkken içilen rakı adamı birinci dublede şair yapar bence.İkinci dublenin sonunu göremeden atılırsın içtiğin mekandan:)Hiç denememek lazım:)
Şaka bi yana rakı bence keyif içkisidir.Efkar dağıtmak için içildiğinde ziyan olmuş gibi geliyo bana..

Microsoft Certified Systems Engineer
Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: