|
Alabur
|
 |
« : 24 Mart 2007, 20:58:26 » |
|
Arkadaşlar artık bizimle adı anılan, milli içkimiz rakımızın gençler tarafından içmesini bilmediklerini düşünüyorum. Yalnış anlamayın tabi şöyledir ki rakı özel kadehle içilir, belirli zamanda, belirli masalarda içilir. Belirli mezelerle içilir. Biz böyle öğrendik, böyle gördük babadan her nedakar çok içmesekte. Belki biraz tepki alabilir bu yazılar ama herkes içtiğimizi biliyo. En azından bunu doğru düzgün, bize yakışır şekilde yapalım... Sizlerde bildikleriniz varsa buraya yazın lütfen...
Rakı kadehinin ayarı ile başlayalım...
Rakı Kadehi 12 cm yüksekliğinde, 5,5 cm çapında ve 1 mm inceliğinde olmalıdır. Bunları ölçmek mümkün olmadığından Normal yükseklikte olan kadehler makbüldür. Kalın camlı kadehlerde rakının tadı kaçar. Ayrıca dibi yüksek, ayyakkabı topuk denen kadehlerde rakıyı ısıtacağından yalnış tercihdir. Rakının yanında su bardağı olarak kullanılmasında bir sakınca olmadığı gibi, rakı ile suyu ayırt etmek içinde iyi bir yöntemdir...
|
|
|
|
|
|
A. B. K. Ekonometri IV.Sınıf (II.Eğitim)
|
|
|
|
Ekonometri - M
|
 |
« : 24 Mart 2007, 20:58:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AfrasyaP
|
 |
« Yanıtla #1 : 24 Mart 2007, 21:04:28 » |
|
rakı dediğin ya balıkla içilir ,,, yada mangal ile birlikte ama en önemlisi dertten değil,,zevkten içilmelidir bence 
|
|
|
|
|
|
Eko.4 1. (kıdemli) hayata; fotosentez yapmaya mı geldiniz
|
|
|
|
Alabur
|
 |
« Yanıtla #2 : 24 Mart 2007, 21:10:06 » |
|
Doğru diyosun Afrasya, ben sırayla gidiyodum. Ama en önemli olanı sen benden önce söyledin. Arkadaşlar, "Dert Masası'nın Rakı Masası ile bir alakası yoktur.Elbette arada kafımızın ağrısını dindirmek için içeriz ama derdimiz dinmez. Unutmamak lasım, burası sevgi meyhanesi, burda unutmak yasak..."  Ne yazdım beee... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekonometri - M
|
 |
« Yanıtla #2 : 24 Mart 2007, 21:10:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k.f.k.kedi
|
 |
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2007, 22:28:16 » |
|
rakının yanında kavun ii giderr.. tavsiye ederimm. babam öle içerdii:)
|
|
|
|
|
|
Ekonometri III. Sınıf I. Öğretim
Portakal Orda Kal 
|
|
|
|
Alabur
|
 |
« Yanıtla #4 : 25 Mart 2007, 18:12:09 » |
|
Evet gelelim ikinci dersimize...  Her demcinin rakıyı hazırlama şekli farklıdır. Eğer masada toplu bir içim varsa, saki belirlenip rakıyı onun dağıtması ve diğer görevleride üstlenmesi gerekir. Çoğunluk kadehe 1/3 rakı 1/3 su 1/3 te buz koyar. kimi kadehin yarısına rakı yarısına su koyar.Bazıları rakıya soda ilave eder. Limon suyu ve buzlada ilave yapan vardır. Sek içmekte olan rakıdan başka bişey koymaz. Kadehi 1/3 ü kadar olan rakı tektir. kadehin yarısının biraz üstü duble diye ifade edilir.yani 2/3... Tabi garson yada barmen patronunu korumak için yarıyı geçmeyecektir. Bir büyük şişe rakıdan, 7 duble, 14 tek çıkar. Dışarı restoran ve barlarda 2 tek yada 1 duble barmen hakkı olarak kalır ve bunu barmen ya içer yada satar. Orasını karıştırmayalım...  Afiyet Olsun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
areskora
|
 |
« Yanıtla #5 : 25 Mart 2007, 18:18:39 » |
|
şimdiye kadar sadece bir yudum içtim rakıdan tadı iğrençti... bir daha içmem heralde.. işçi kullanmıyorum zaten 5 gündür sigarada içmiyorum hepten yeşilaycı oldum
|
|
|
|
|
|
I believe in my heart,if... it can only get better IV+I.&I. uzatmaları oynuyor:))
|
|
|
|
Alabur
|
 |
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2007, 18:20:34 » |
|
Bravo emin bravo...İşçi olmuş ama anladık biz içki olduğunu ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
areskora
|
 |
« Yanıtla #7 : 25 Mart 2007, 18:28:39 » |
|
olur böyle ufak tefek hatalara arada nede olsa parmağın gözü yok  burak sen anladıysan mesele yok derdimi anlatmışım bana yeter  geçen erdemle oturduk bi küçük içecektik bende sana eşlik ederim dedim ama ben ilk defa tadına bakacam bi yudum aldım tıkandım tadı iğrençti.. erdemde başladığımız işi yarım bırakmak olmaz dedi hepsini tek başını işti. 
|
|
|
|
|
|
I believe in my heart,if... it can only get better IV+I.&I. uzatmaları oynuyor:))
|
|
|
|
Alabur
|
 |
« Yanıtla #8 : 25 Mart 2007, 18:31:35 » |
|
oooo...Bak erdeme bravo... Gelince tebrik edicem...  Yahu siz işi bilememişsinizdir. Yoksa rakı sevilmezmi... Tokken içilmez ama rakı... Ben bi ara topliyim sizi... Bi sakilik yapayım size...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gamze başpınar
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : 25 Mart 2007, 21:03:40 » |
|
f_lowers adlı kullanıcıya(dideme) sorunnnn yaniii 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
clementine
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : 25 Mart 2007, 22:13:06 » |
|
öncelikle rakıyı mezesiz içerseniz tadı çok kötü olur. peynir,kavun olmalı yada başka çeşit mezler. kısacası rakı bir masa içkisidir. sofrası olmadıkça içilmez. ama peynirle çok güzel oluyo yaaaa trakyalımıyım neyim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alabur
|
 |
« Yanıtla #11 : 25 Mart 2007, 23:18:24 » |
|
Belli belli, bizim taraflardansın sen... Şöle tam yağlı ama sert bi ezine peyniriiii...??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
clementine
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : 25 Mart 2007, 23:42:08 » |
|
evetttt ezine peyniri harika olurrrr.. ama koyun peyniri çok kötü oluyo ya. kokuyo o biyak ! bi de balıkla tabi şahane oluyo rakı. öf canım çekti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alabur
|
 |
« Yanıtla #13 : 25 Mart 2007, 23:43:55 » |
|
Ya keçi peyniri dicem ama genelde sevilmez o... Biz genelinden yaparız bu işi, inek peyniri,tam yağlı ama sert...  yahu harbiden buraya her yazdığımda içesim geliyo... Güzel yazıyoruz galba... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AfrasyaP
|
 |
« Yanıtla #14 : 25 Mart 2007, 23:46:33 » |
|
walla benim kütük Edirne / Keşan kafa kağıdımda bile iyi içer yazıyo yani  bizim oranın karıncaları bile matis bitek yengeçler düz yürür bizim orda 
|
|
|
|
|
|
Eko.4 1. (kıdemli) hayata; fotosentez yapmaya mı geldiniz
|
|
|
|
Ekonometri - M