Powertürk Müzik Ödülleri 2008 Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen muhteşem geceyle yapıldI.
Ronit Gülcan ve Cem Hakko'nun ev sahipliğini yaptığı Powertürk Müzik Ödülleri'nin gala gecesine birçok ünlü isim katıldı. Galaya aralarında Burhan Öcal, Bengü, Yalın, Tuba Ünsal, Sertab Erener - Demir Demirkan, Behzat Gerçeker, Mehmet Ali - Şafak Açılmış, Julia Nitu, Pınar Aylin, Hepsi Grubu, Samim Baki, Ediz Elhadef, Jale Yılmabaşar, Çağla Kubat, Sibel Kutman, Mehmet - Şehnaz Tuna, Nil Karaibrahimgil, Elif Turan, Sema Çelebi, Ece Gürsel, Erol Evgin, Serra Tokar, Gökhan Tepe, Ozan Doğulu, Ceylan - Zuhal Pirinçcioğlu, Güneri Civaoğlu, Özgün, Metin Özülkü, Sıla, Yaşar, Demet Akbağ - Zafer Çıka, Neslihan Yargıcı, Erkan Özerman, Yeşim Erçetin, Zuynep Tunuslu, Pınar Aylin, Zeyhep Dereli, Pamela, Berksan, Özgün, İzel, Begüm Kütük, Bengü, Murat Boz ve Aysun Kayacı gibi ünlü isimlerinde aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Gecede ilk olarak sponsor firma Pepsi tarafından Pepsi Özel Ödülü verildi. Pepsi reklamlarında oynayan Aysun Kayacı ve Pepsi Pazarlama Müdürü Uğur Öğlü tarafından ödül Nil Karaibrahimgil'e verildi. Ödül verilmeden önce Aysun Kayacı, "İlk olarak sevgili Aysel Güreli burada sevgi ve saygı ile anmak istiyorum. Keşke kendisi burada olsaydı ve ödülü beraber verseydik. Onunla birlikte çalıştığım için çok mutluyum" dedi.
Daha sonra ise asıl ödüllerin dağıtımına başlandı. Ödül töreninin sunuculuğunu ise Şebnem dönmez yaptı. Ünlülerin şıklık yarışına girdiği ödül töreninden sonra ise konuklar yapılan parti ile eğlendi.
En iyi Çıkış Yapan Video ödülünü Enbe Orkestrası ile birlikte "Unutamam" isimli şarkıyı seslendiren Mustafa Ceceli aldı. Ceceli konuşmasında, "Bize oy veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ama en önemlisi bu şarkının sözü, canı ve kalbi Sezen Aksu'la çok teşekkür ederim" dedi.
En İyi Grup ödülünü MFÖ adına geceye katılan Fuat Güner, Mor ve Ötesi grubuna verdi. Güner ödülü Mor ve Ötesi grubuna sunarken, "Bu ödülü size şerefle ve gururla veriyorum" diye konuştu. Grup üyeleri ise yaptıkları teşekkür konuşmasında, "hala aklımızı ve neşemizi kaybetmedik. Bizlerin karşısına geçip 'Akıllı ol' diye seslenenlere hitaben her mahallede hala bir deli olduğunu söylemek istiyoruz" dedi.
Gecede ödül alan sanatçılarda sahneye çıkarak birer şarkılarını seslendirdi. "En İyi Albüm" ve "En İyi Video" dallarında aday olan Emre Altuğ hiç ödül kazanamadı. Yine de mutlu olduğunu belirten Emre Altuğ sahnede, "İki ödül kaptırdıktan sonra burada olmak çok güzel. Yalın ve Nil Karaibrahimgil'i tebrik ediyorum. Benim için en iyiler arasında gösterilmekte yeterli. Ödülleri kendim almış kadar sevindim. Aysel seni çok seviyoruz" diye konuştu.
Geceye esprileri ile renk katan Demet Akbağ ise konuklara keyifli dakikaladr yaşattı. Mustafa Ceceli'le "En İyi Çıkış yapan Video" ödülünü vermek üzere sahneye davet edilen Ayşe Özyılmazel ve Atilla Özdemiroğlu sahneye çıkmamıştı. Daha sonra bir şarkı arası verilmişti. Sahneye çıkar çıkmaz Demet Akbağ, "Az önce Ayşe ve Atilla Özdemiroğlu'nun neden kaybolduğunu açıklıyorum. belki öğrenmek isteyenler vardır. Arkadaki kulis simsiyah. Siyah giyinenler kaybolabilir. Poqertürk'ten bir görevli genç arkadaş benim gözlerimin içine baka baka 'Demet Akbağ nerede?' diye beni arıyordu. Ozan Doğulu hadi neysede beni arıyordu" sözleri salonda bulunan konukları kahkaha krizine soktu.
"En İyi Kadın Sanatçı" ve "En İyi Konser" ödüllerini alan Şebnem Ferah, "Üretebilen müzisyen kadınlar için alıyorum. Üretebilmek güzel bir şey. Üretebilen müzisyen kadınların daha da artması ümüdiyle bu ödülü alıyorum" şeklinde duygularını dile getirdi.
"En İyi Web Sayfası" ödülünü ise
www.kenandogulu.com.tr isimli adresi ile Kenan Doğulu aldı. Ancak konser programı nedeniyle Amerika'da bulunan Kenan Doğulu'nun ödülünü İzzet Öz aldı. Öz ödülü Doğulu'ya Amerika&daki konserinde kendisinin teslim edeceğini söyledi.
Aysel Gürel unutulmadı
Geçtiğimiz günlerde vefat eden Aysel Gürel'de Powertürk Müzik Ödülleri'nde unutulmadı. Sahneye çıkan bir çok sanatçı Gürel'i sevgi ve saygı sözleri ile birlikte andı. Ödül töreninde Aysel Gürel'e Özel Onur Ödülü verildi. Ödülü vermek için sahneye çıkan Hülya Koçyiğit duygusal bir konuşma yaptı. Koçyiğit'in "O bir muhalif. Bazen çılgın, bazen neşeli. Ama hepimizi içinden biri. keşke aramızda olsaydı" sözleri salonda bulunan konukların hepsi tarafından ayakta alkışlandı. Ödülü Hülya Koçyiğit'in elinden Aysel Gürel'in torunu Söz aldı.
Ödül alan isimler şöyle:
En iyi çıkış yapan sanatçı: Sıla (Ödülünü Erol Evgin ve Elif Dağdeviren'den aldı)
En iyi kadın sanatçı: Şebnem Ferah (Ödülünün Alpay ve Rahşan Gülşan'ın elinden aldı)
En iyi albüm: Yalın - Herşey Sensin (Ödülünü Burhan Öcal ve İpek Tuzcuoğlu'nun elinden aldı)
En iyi sanatçı web sayfası: Kenan Doğulu
En iyi video: Nil Karaibrahimgil - Bu Mudur? (Ödülü İzzet Öz verdi))
En iyi çıkış yapan video: Enbe Orkestrası & Mustafa Ceceli - Unutamam (Ödülü
Atilla Özdemiroğlu ve Ayşe Özyılmazel'den aldı)
En iyi düet: Gripin & Emre Aydın (Ödülü Tan Sağtürk ve Hülya Aksunar'dan aldılar)
En iyi erkek sanatçı: Yalın (Ödülü Demet Akbağ ve Ozan Doğulu verdi)
En iyi grup: Mor ve Ötesi (MFÖ adına ödülü Fuat Güner verdi)
En iyi konser performansı: Şebnem Ferah (Ödülünü Ahmet San ve Çağla Kubat'tan aldı)
En iyi şarkı: Gripin & Emre Aydın - Ben Sensiz İstanbul'a düşmanım (Ödülü Ayten Alpman ve Mehmet Teoman'ın elinden aldılar)İbrahim ŞAHİN HABERTURK.COM