Oyun Dünyasına Hangi Oyunla Başladınız?
Buna bir çoğunuz bilgisayar için mario diyecektir büyük ihtimalle.Psone için Conan olabilir tabi.Fakat yaşı ilerlemiş olan arkadaşlarımız için bunlar değişebilir

.İlk oyunlar genellikle canavarı üstüne zıplayınca öldüren cinstendi.Şimdiki oyunlar hakkında birşey dememe gerek yok sanırım
Ben ilk bilgisayarımı 2001 yılında almıştım sanırım ve ilk oynadığım oyun mario oldu.Ben şimdi genellikle hangi oyunlarla başlandığını yazdım.
1-Tetris (Ateri)
Bazılarınız ilk sırada Mario'yu bekliyordu fakat tetris çook önceden geliyor.Hatta bu oyun 5 milyonluk game boy'a benzeyen küçük atarilerde vardı.Hani şu üstünde 7 tuş olan gerip şeyler (4 tuş aynı yön tuşu, 1 tuş ateş tuşu,1 tuş restart, 1 tuş start).Bu plastik konsollarla oynamayan oyuncu yoktur heraldi.Tetris tüm konsollarda çıkmış bir oyun olarak (XBOX 360'ta da çıktı)birinci sırada olmayı hak eden eğlenceli bir oyun.

Mario (Atari)
Hepimizin kalbinde taht kurmuş olan bu oyun kadar eğlenceli bir oyun yoktu onun zamanında.Mario serisi halen daha devam ediyor fakat giderek daha kötüleşmeye başlıyor.Fakat yinede DS'ye sahipseniz Mario oyunlarını öneririm.Bu oyundaki amacımız tüm bölümleri canavarların kafasına zıplayıp onları geçerek ilerlediğimiz garip yerlerde en son bölüme geçip güzel prensesimizi kurtarmak.Bazı bölümlerde bize yardım eden Luigi ile bilgisayarlarımıza sonrada Psone'larımıza renk getirdi

.Hala atarisi olanlar varsa kesinlikle sıkça oynadıkları oyunlar arasındadır Mario.

Mortal Kombat (Büyük Atari, Ateri)
Belki bazılarınıza bu oyunda sürpriz oldu fakat 3. sıraya ben MK'ı koydum.Burada Conan'da olabilirdi ama benim bu oyunu 3. yapmamın nedeni şunlar:İlk önce gördüğünüz gibi konsol kısmında büyük ateri var.Büyük ateri nedir diyeceksiniz.Hani şu jetonla oynanan büyük joistikli aletler varya, kocaman.İte onlara verecek daha güzel bir isim bulamadım.Bu oyun büyük aterilerde uzun süre oynandı ve atarilerimizdeki yeri de bu sıraya girecek kadar fazla.Mortal Kombat Ataride çok oynandı ve oynanmaya devam edecek .MK'ı Tekken'den ayıran en önemli nitelik oyunun vahşi olmasıdır.MK serisinde Final Fatality'deki vahşi vuruşlar oyuna kocaman bir artı kazandırıyor doğal olarak tabi.Ayrıca oyundaki kan oranıda bizi tatmin edebilecek kadar.Hatta armagedon'da elimizi midemize götürecek derecede Final Fatality'ler oluyor.Mesela elimizle sıkarak adamın kafasının suyunu çıkarıyoruz ki u sahne pek de iyi değil.

Şimdi size Şu soruyu soruyorum:OYUN DÜNYASINA HANGİ OYUNLA BAŞLADINIZ?
Metin Kısmı:
http://www.xoyun.com/ adlı siteden alıntıdır.
Geçenlerde dolaşırken böyle bir makaleyle karşılaştım ve ilgimi çekti. Peki şimdi ben size soruyorum siz oyun dünyasının kapılşarından ilk hangi oyunla girdiniz?