Hayatımızda Öğrenci Seçme Sınavı adında bir basamak var. Büyüyünce aç kalmamak için, adam gibi bir iş sahibi olabilmek için üniversiteye gitmek isteyen her Türk evladı bu sınava girmek zorunda. Eğitim sistemimizin ne kadar harika olduğunu o sınava girince anlarız. Küçücük yuvarlakları doldurarak geleceğimizi kurarız. Öyle can alıcı sorulardır ki onlar. Anlatılamaz, yaşanır... Ben 1997 yılında o sınava girdiğimde son 10 senenin sorularını çalışırdık. Yani 1987 yılından kalma sorulardan bahsediyorum. Bugün açtım gazeteyi baktım bu senenin sorularına. Ne gördüm dersiniz? Aynı şeyler! İnanılması çok güç ama adamlar nasıl yapıyorlarsa aynı soruları, aynı cümleleri evirip çevirip her sene gençlerin önüne koyuyorlar. Bir kişi daha çıkıp bu soruları biraz değiştirelim demedi heralde. Gençler her zaman ki gibi ciddiye alınmıyor...
Öyle veya böyle hepimiz bu acı gerçekle karşı karşıya kaldık, kalıyoruz ve kalacağız. Sınava bu sene girmiş olan tüm okuyuculara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Eğer aranızda kazanamayanlarınız varsa üzülmesinler. Olur böyle şeyler. Daha yaşınız çok genç, bu sınavı ilk senede kazanamadım diye bunalım yapmayın, biraz daha dikkatli çalışırsınız ve seneye kazanırsınız. Ben gençlere her şeyden daha çok inanıyorum.
Bu konuda düşünürken aklıma geldi. Bizim okuyucularımızın çoğu bu yaş grubundaki gençler. Buradan şu sonucu çıkardım. Hepimiz bu dönemi yaşarken ara sıra derslerden kafayı kaldırıp oyunlara vakit ayırıyoruz demek ki. Ben de yaptım, benim yaşıtım bir çok arkadaşım da yaptı. Yani ÖSS sınavına çalışırken aynı zamanda oyun okulunda da eğitim görüyoruz diyebiliriz. Peki oyun okulundaki kültürümüzü test edecek sınav nerede? Öğrenci seçen sınav var da, oyuncu seçen sınav yok mu? Artık var!...
İşte karşınızda O.S.S. veya açık haliyle Oyuncu Seçme Sınavı. Bu sınav adamı bunaltmayan, kısa bir sınav. Eğer oyun bilginize güveniyorsanız hemen kalem kağıt kapın başlayın çözmeye. Sınav süreniz istediğiniz kadardır. Doldurulacak çember bulursanız, hiç ilgilenmeyin. Eğer bu sorulara da kopya çekme ihtiyacı duyuyorsanız artık, buyrun çekin. Sınav bitine kadar oturmak zorunda değilsiniz. Çıkıp bir daha girebilirsiniz. Zaten cevap anahtarı da sınavın sonunda karşınıza çıkacak. Yani daha size ne diyeyim. Kafanıza göre takılın işte...
Edebiyat
1.
"Fukoi-San, Demir Troll neden kafaları kaplara koyuyor? En az yirmi dakika kaynamaları lazım ki,
gözler de ikinci bir çeşit olarak sofraya gelebilsin. Ahududu soslu gözler çok leziz oluyorlar."
Warcraft 3'de geçen bu lezzetli konuşmadaki altı çizgili kelimenin yerine aşağıdakilerden hangisi getirilirse cümlede anlatım bozukluğu oluşur?
A) Kulaklar
B) Burun
C) Dişler
D) El bombası
E) Dil
2.
"Kan istiyorum, kan görmek istiyorum, bir hafta boyunca kanla yıkanmak istiyorum. Şimdi gidin ve hepsini öldürün!"
Rome:Total War oyununda, Romalı komutanın askerlerini gaza getirmek için yaptığı bu konuşma hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Komutan bir haftadır banyo yapmamıştır.
B) Kan şaraba benzetilmiştir.
C) Komutan işin bokunu çıkarmıştır.
D) Bu dünya fanidir.
E) Kan Romalıların geleneksel içkisidir.
3.
Beyond Good and Evil oyununda aşağıdakilerden hangisi, yardımcı karakterin çok kullandığı sözlerdir?
A)"Geldim, gördüm, yendim"
B) "Carlson and Peters!"
C) "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler"
D) "Leyla ile Mecnun"
E) "Hansel ve Gratel"
4.
"Uyan ve külleri kokla!"
Half Life 2'den G-Man'in söylediği bu sözlerden aşağıdakilerin hangisi çıkarılamaz?
A)Çok sigara içilen yerlerde kül oranı yüksektir.
B)Half Life dünyasında kül bulutları vardır.
C)G-Man'in burnu tıkanmıştır.
D)Erken yatan erken kalkar
E)Hepsi
5.
"Jill, işte maymuncuk. Kilit açmada usta olan birisi için çok yararlı olabilir."
Resident Evil oyununda geçen bu cümlede, altı çizili kelime aşağıdakilerden hangisi ile aynı anlama gelmektedir?
A) Goril yavrusu
B) Maymun iştahlı çocuk
C) Espriler yapan kişi
D) Değişik kilitleri açmaya yarayan nesne
E) Anahtarlık
Sosyal Bilimler
1.
Call of Duty serisinde aşağıdaki toplumlardan hangisi karşımıza çıkabilir?
A) İnkalar
B) Osmanlılar
C) Uzaylılar
D) Karıncalar
E) Almanlar
2.
Civilization 4 oynayan bir oyuncu, ilk çağlarda aşağıdakilerden hangisini icat etmeye çalışır?
A) Uzay mekiği
B) Atom bombası
C) Gece görüş dürbünü
D) Okçu birimi
E) F16
3.
Tomb Raider oyunundaki karakter Lara Croft'un ilgi alanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Makyaj
B) Arkeoloji
C) İp atlama
D) Kızılderili dansları
E) Silgi koklamak
4.
Oblivion oyununda aşağıdaki sınıflardan hangisi seçilemez?
A) Büyücü
B) Savaşçı
C) Hırsız
D) Ayakkabı Boyacılığı
E) Akrobat
5.
Grand Theft Auto serisinde aşağıdaki şehirlerden hangisi karşımıza çıkmaz?
A) San Andreas
B) Liberty City
C) Adıyaman
D) Vice City
E)Los Santos
1.
God of War oyununda, Kratos'un karşısına 22 kuduz köpek, 4 tepegöz ve 8 cüce çıkıyor. Kratos kılıçlarının 1/2'si ile iskelet ve cücelere saldırıyor ve geri kalanı ile tepegözlerle uğraşıyorsa, bölümün sonucu ne olur?
A) Köpekler kazanır.
B) Tepegözler kazanır.
C)Cüceler kazanır.
D) Köpekler ve cüceler beraber kazanır.
E) 34 kol, 34 bacak ve 64 göz kanlar içerisinde etrafa yayılır. Tabii ki Kratos kazanır.
2.
Pro Evolation Soccer oyununda, 10 dakikalık bir maçta ilk yarı bittiğinde 8-0 yeniliyorsanız, ikinci yarı oyunu alma oranınız nedir?
A) % 40
B) Saçmalamayın, 8 gol yemişsiniz ne kazanması. Bir daha oynamayın.
C) % 60
D) % 83
E) % 99
3.
Test Drive: Unlimited oyununda, A noktasından yola çıkmış bir Aston Martin ile B noktasından yola çıkmış bir Jaguar 5 dakika sonra birbirlerine çarpıyorlarsa, suç kimdedir?
A) Yayalarda
B) Yoğun trafikde
C)Yağmurlu havada
D) Yarış oyunu oynamayı beceremeyen acemi oyuncularda
E) Atari firmasında
4.

Şekil 1'de Ryu, Alex'e 3 metre uzaklıktadır. Alex bıçağını yeni fırlattığı bu anda Ryu 2,5 metre havaya sıçramıştır. Bu oyunu kim kazanır?
A) Blanka
B) Zagat
C) Alex'de enerji kalmamış O'ndan cacık olmaz. Ryu aslan gibi alır bu oyunu.
D) Ronaldo
E) Naim Süleymanoğlu
5.

L taşını aşağıya çektiğinizde, yukarıdakilerden hangisi daha çok puan kazandırır.
A) A
B) Yani daha neler. Bunu anneannem bile bilir. B!
C) C
D) D
E) Ben acıktım. Gidip kaşarlı tost alacağım. Fen bölümünü de çözmeye gerek yok. Şu ana kadar yaptıklarımla ilk tercihime girerim zaten. Ne tercihiyse artık... Hadi byedım hocam...
Cevap Anahtarı:
Edebiyat
D C B E D
Sosyal Bilimler
E D B D C
Matematik
E B D C E
Metin Kısmı:
http://www.trgamer.com/ adlı siteden alıntıdır.