Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Lost  (Okunma Sayısı 938 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Crassus
Spartaaaa
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : 17 Mayıs 2007, 22:23:09 »

Bir dizi hakkında yazma konusunda teyakkuzda kalmıştım ki, “Lost dizisinden bihaber yaşayarak, neler kaçırdığının farkında olmayan Türk neferlerinden birini dahi bu dizi ile buluşturabilirsem ne mutlu” diyerek yazmaya başladım.

Lost, uçak kazası sonucu bir adaya düşen bir grup insanın başına gelen olayların işlendiği bir dizi…

2004 yılında abc televizyonunda başlayan ve şu sıralar Sezon 2 bölümleri yayınlanan dizinin, ilk 25 bölümünü içeren Sezon 1 DVD’si daha önce satışa sunulmuştu.

Eğer Sezon 1′i temin edip izlemeye başlarsanız, 5-6 denek üzerinden elde ettiğim verilere göre, bitirmeniz 2-3 günden fazla sürmeyecektir. Sonra da Sezon 2′nin peşine düşeceksiniz…

Lost dizisinde, her iki bölüm bir filme eşdeğer… Başta J.J. Abrams olmak üzere, bunu ortaya koyan adamların çok zeki olduğundan ise hiç şüphe yok… Ayrıca izleyicinin zekasına güveniyorlar ve izleyiciyi de oyuna dahil ediyorlar…

Lost | Kayıp | J.J. Abrams

Görüntüler muhteşem; deniz, sahil, orman ve yağmur sizi oraya çağırıyor… Oyuncular muhteşem; Matthew Fox, Dominic Monaghan, Naveen Andrews, Josh Holloway, Jorge Garcia, Terry O’Quinn, Evangeline Lilly ve diğerleri…

Dizinin, ödül yağmuruna tutulmuş olduğunu da belirtmek gerekir; Emmy, Golden Globe ve diğerleri…

Lost’tan önce TV’de haftada 4-5 diziyi sürekli takip ederdim. Lost’tan sonra beklentilerim değişti ve şu an sürekli takip ettiğim tek bir dizi bile yok. Bunun en önemli nedeni de, izleyiciye gereken saygıyı göstermediklerini düşünmeye başlamamdır.

Mutlaka izleyin ve oyunun bir parçası olmaya hazır olun…

Burada biraz kendi yorumumu katmak istiyorum : p
Muazzam bir dizi, teori üstüne teoriler üretiliyor, adamlarda(yapımcılar, yönetmenler vs.) milleti delirtmek için diziye inanılmaz detaylar ekliyor, beni en çok şaşırtanlardan biri, bir yerde yüksek sesle 30-35 sn civarı yayınlanan müziğin (izlemeyenler olabilir o yüzden olabildiğince üstü kapalı yazmaya çakışıyorum) tersten dinlendiği takdirde "Only fools are enslaved by time and space"(Sadece aptallar zaman ve mekanlar tarafından tutsak edilebilir) olarak duyulmasıydı.(3.sezonda 7.bölüm)

Lost ile ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirisiniz.

(\__/)Tavşan dünyayı ele geçirecek
(O.o )
(> <)TuNc eko 4-1. ogretim
Ekonometri - M
« : 17 Mayıs 2007, 22:23:09 »

Alabur
Alabur
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2007, 01:39:06 »

Crassus çok güzel şeyler yazmışsın. Bende bu diziden yaklaşık 1,5 ay öncesine kadar bihaberdim. ilk 5 bölümü bir arkadaşım getirdi, altyazıları yoktu ona rağmen ingilizce bi şekilde deliler gibi izledim ilk sezonu. dediğin gibi 2-3 günde bi sezon bitirmek içten bile değil...

şu anda 3. sezon 21. bölümü izledim. Dizi gerçekten başka hiçbir yapımla kıyaslanmaya olanak vermeyecek kadar kaliteli. Ama dediğin gibi en güzel noktasıda izleyicinin zekasına güvenerek, ince detayları bizim bulmamızı istemeleri.

Dizinin bu kadar güzel tarafının yanında birde kötü yanı var bence. dizi 2010 yılına kadar devam edicek, ve eğer benim gibi sezonları 2-3 günde bitirip, 3. sezona gelirseniz fazla acele etmeyin. çünkü gelecek bölümleri beklemesi bi kahır. Aklınızdan çıkmayan, her zaman merak ettiğiniz konulara her bölümde eklenen yeni meraklar sanırsam bigün beni delirticek...

Kötü yanına rağmen izlenmeli diyorum...

A. B. K. Ekonometri IV.Sınıf (II.Eğitim)
Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: