Bir dizi hakkında yazma konusunda teyakkuzda kalmıştım ki, “Lost dizisinden bihaber yaşayarak, neler kaçırdığının farkında olmayan Türk neferlerinden birini dahi bu dizi ile buluşturabilirsem ne mutlu” diyerek yazmaya başladım.
Lost, uçak kazası sonucu bir adaya düşen bir grup insanın başına gelen olayların işlendiği bir dizi…
2004 yılında abc televizyonunda başlayan ve şu sıralar Sezon 2 bölümleri yayınlanan dizinin, ilk 25 bölümünü içeren Sezon 1 DVD’si daha önce satışa sunulmuştu.
Eğer Sezon 1′i temin edip izlemeye başlarsanız, 5-6 denek üzerinden elde ettiğim verilere göre, bitirmeniz 2-3 günden fazla sürmeyecektir. Sonra da Sezon 2′nin peşine düşeceksiniz…
Lost dizisinde, her iki bölüm bir filme eşdeğer… Başta J.J. Abrams olmak üzere, bunu ortaya koyan adamların çok zeki olduğundan ise hiç şüphe yok… Ayrıca izleyicinin zekasına güveniyorlar ve izleyiciyi de oyuna dahil ediyorlar…
Lost | Kayıp | J.J. Abrams
Görüntüler muhteşem; deniz, sahil, orman ve yağmur sizi oraya çağırıyor… Oyuncular muhteşem; Matthew Fox, Dominic Monaghan, Naveen Andrews, Josh Holloway, Jorge Garcia, Terry O’Quinn, Evangeline Lilly ve diğerleri…
Dizinin, ödül yağmuruna tutulmuş olduğunu da belirtmek gerekir; Emmy, Golden Globe ve diğerleri…
Lost’tan önce TV’de haftada 4-5 diziyi sürekli takip ederdim. Lost’tan sonra beklentilerim değişti ve şu an sürekli takip ettiğim tek bir dizi bile yok. Bunun en önemli nedeni de, izleyiciye gereken saygıyı göstermediklerini düşünmeye başlamamdır.
Mutlaka izleyin ve oyunun bir parçası olmaya hazır olun…
Burada biraz kendi yorumumu katmak istiyorum : p
Muazzam bir dizi, teori üstüne teoriler üretiliyor, adamlarda(yapımcılar, yönetmenler vs.) milleti delirtmek için diziye inanılmaz detaylar ekliyor, beni en çok şaşırtanlardan biri, bir yerde yüksek sesle 30-35 sn civarı yayınlanan müziğin (izlemeyenler olabilir o yüzden olabildiğince üstü kapalı yazmaya çakışıyorum) tersten dinlendiği takdirde "Only fools are enslaved by time and space"(Sadece aptallar zaman ve mekanlar tarafından tutsak edilebilir) olarak duyulmasıydı.(3.sezonda 7.bölüm)
Lost ile ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirisiniz.