Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kokoreç severmisinizzzzzz??  (Okunma Sayısı 8813 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
green
Ziyaretçi
« : 11 Ağustos 2007, 23:11:13 »

heralde kokoreçin neden yapıldığını herkes biliyodurrr kokoreç severmisinizzzz Sırıtan Kahkaha
Ekonometri - M
« : 11 Ağustos 2007, 23:11:13 »

green
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2007, 23:49:54 »

[youtube=425,350]E-ytPfqlIvc[/youtube]

Kokoreç, New York Times’a konu oldu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Türkiye’nin AB üyeliği aşamasında, gıda standardı açısından gündeme gelen kokoreçe geniş yer ayırdı. Gazetede Türkiye’de tüketilen kokoreçin Avrupa standartlarına uymadığı ve Avrupa yemek kültürünün kokoreçle kirletilmemesi savunuldu.

Haberde Avrupa Birliği’nde sakatat türlerinin sınırlamaya tabi tutulmasına rağmen kokoreçin özellikle İstanbul’da Türklerin favori yemeklerinden biri olarak bulunduğu ifadelerine yer verildi. Kokoreçin Türkiye’de, hamburgerin ABD’de olduğu kadar popüler olduğunu, hatta adına şarkılar bestelendiğini belirten Amerikan gazetesi, kuzu bağırsağından yapılan yiyeceğin adeta “ulusal övünç sembolü” haline geldiğini yazdı. Haberde televizyondaki kokoreçli reklamlara da dikkat çekilerek Avrupa Birliği’ne girmek isteyen Türkiye’de birçok insanın kokoreçin yok olacağından korktuğu görüşü ileri sürüldü. Haberde “AB’nin bağırsak dahil bazı hayvan iç organlarının satış ve tüketimini yasakladığı yolundaki söylentiler üzerine, Türkler haksız yere suçlanan bir aile ferdinin etrafında kenetlenir gibi kokoreçin çevresinde kenetlendi.’’ denildi. Gazetede İstanbul’da 5 lokantası bulunan “Şampiyon Kokoreç’’ lokantaları sahibi Galip Toköz’ün görüşlerine de yer verildi. Toköz, “Kokoreç Türkler için morfin gibidir. Avrupalılar ne derse desin, Türkler kokoreç yemeğe devam edecekler.’’ diye konuştu.

1990 yılında deli dana hastalığından sonra Avrupa Birliği koyun organlarının ve parçalarının satılmasını yasaklamıştı. Son düzenlemelerle Avrupa Birliği koyun organlarını inceleyerek sadece yetişkin hayvanların organlarının zararlı olduğu, genç koyunların ise bu yasaklamaya girmediğini açıkladı.

tubi
tubiiiiiiiiiii
Normal Pk
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2007, 23:50:58 »

hic yemedımm yemeyıde düsünmüorum:((

eko 2-1
Sen ağlama dedin.. Hani dönecektin bir damla qözyaşım seninle bile qelmedi..
Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2007, 23:50:58 »

green
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2007, 23:51:37 »

iğrenç bişimiş gbi kokuoo ama hiç yemedim daha ama tiryakisi olanlar var onlara göre ise her pis şeyin tadı güzel oluyomuş bu da tezat tabi Sırıtan
tubi
tubiiiiiiiiiii
Normal Pk
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2007, 23:54:29 »

yaa bnde pis seylerın tadının daha güzel old düsünenlerdenım
gosdecım aös un göz yumurtasıı üstüne tanımıomm ama pis
yıne alı usta menemenden ip corbadan corap cıkıo(abarttım)ama üstüne tanımıom...vs vs...
ama kokorec farklı yaa... undecided

eko 2-1
Sen ağlama dedin.. Hani dönecektin bir damla qözyaşım seninle bile qelmedi..
green
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 12 Ağustos 2007, 00:03:06 »

evet yaw gerçekten pis şeler gzel oluyorr aös te fiş yok diye haftasonları dışarda yediklerimizz  TFR53 ali ustaaaa mekanın adı ama ali usta die biri yok ordaa hatta sen sormuştunn biz ordaykn sen emir belgin oturuyodunzz sen ali usta kim demiştinnn yurttaki tiyatro grubunda olan öğrenciler ali ustanın yerindekileri tiyatroya davete gtmişlerdi hatta oyuna gelsin die adam efsane Gülümseme)
busra
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 12 Ağustos 2007, 00:08:12 »

yaav gösdee ve tubiimm....vallaa ne olduunuu bilmedeen ark larımıın kurbanı olaraktann bi kere yemişş buluunduumm sonuna kdr da yediiim ve süperr lezzetlii biişiii size o kdr söliiim yaniii......amaa şimciii bööööö.......... crayz  hayatta yememm yanii öle bişiii Sırıtan yanii o gün yediiiim ilk ve son yediiiim kokoreç olduu Gülümseme
fiskik
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 12 Ağustos 2007, 00:50:04 »

ıykkk yemeemm
dilin kemiği
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 12 Ağustos 2007, 00:52:51 »

Kokoreç yemem ama kokoreç yemek caizdir.  Gülümseme Bir şeyin caiz olması diğer kişilerin onu ille de yapması gerektiği anlamına gelmez. İmam-ı Azam Ebu Hanife hazretleri "bir avuç necaset elbisede olduğunda yine namaz kılınabilir" dediği halde, en ufak bir necaset bulandığı taktirde, tüm elbiselerini değiştitirdi. O'na "ya imam! Siz hem buna fetva verdiniz hem de siz uygulamıyorsunuz" diyenlere, " Biz fetvayı emreder, ama takva dairesinde yaşarız" cevabını verirdi.
   Yani caizdir ama yine de yenebilecek çok daha güzel nimetler var. Elbette tiryakisi olan arkadaşlar olabilir, normaldir, anlayışla karşılamak gerekir.
Nuxias
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

nuxias@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : 12 Ağustos 2007, 03:13:21 »

Hiç yemedim, yemeyide düşünmüyorum. Önyargıyla yaklaştığım nadir şeylerdendir.

Eko. 2. & 1.
Tomris
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2007, 18:19:08 »

hiç denemedim denemeye korkuyorum açıkçası Gülümseme sanki beenmiyeceğim iğrenç bi tadı varmış gibi geliyo Üzgün

III. sınıf  I. öğretim

BENİ TANIMLA,,,,,, CÜMLELER İÇİNDE KULLAN..........
sercancan
sercancan
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : 12 Ağustos 2007, 18:27:48 »

genellikle ben yemedgim sürece o kadar da kötü bişiymiş gibi gözükmüo aslında  .......ama yine de yanına yaklastıkça yiyilecek bişiymişşş gibi gözüktügü de sölenemzzzzz;)

2. sınıf gibiii 1. ögret6immmm Göz kırpan
f_lowers
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 12 Ağustos 2007, 21:05:49 »

hiç yemedim ama ismini duyunca bile midem kalkıyo.yok yok yemem ben ondan.iğrenç duruyo sanki ya... crayz
devrim77
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 13 Ağustos 2007, 01:04:51 »

AB ye hayır ark.lar.. Gülümseme  bende yemem diyenlerdendim ama bi ısırığa bakar sölimmm
k.f.k.kedi
EmiiRrRR...
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kapışş Kapışş Aşk.. Heryerde Dillerde..

kafasinifareyekaptirankedi@hotmail.com
Üyelik Bilgileri Site E-Posta
« Yanıtla #14 : 22 Ağustos 2007, 11:29:40 »

yok yemem sevmem.. adında bi tipsizlik war bide sokakta satılıyor ya belkide ondan soğudumm Gülümseme yememmmmm...

Ekonometri III. Sınıf I. Öğretim

Portakal Orda Kal Gülümseme
Ekonometri - M

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Ekonometrim.Org
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

Tamam

Turkish English French German Italian Dutch Spanish Portuguese Korean Chinese Simplified Japanese Greek Arabic Russian
guvenlisitekonometrim

ekonometri