Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: insan kopyalansın mı?  (Okunma Sayısı 1815 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
chocolate
Ziyaretçi
« : 04 Haziran 2007, 20:32:33 »

Doolly (koyun) kopyalanı 10 yılı geçti
Günümüze değin bir çok hayvan kopyalandı en son olarak köpek kopyalamayı
başardılar.
İnsan kopyalansın mı ne düşünüyorsunuz?
Ekonometri - M
« : 04 Haziran 2007, 20:32:33 »

k.f.k.kedi
EmiiRrRR...
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kapışş Kapışş Aşk.. Heryerde Dillerde..

kafasinifareyekaptirankedi@hotmail.com
Üyelik Bilgileri Site E-Posta
« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2007, 21:01:18 »

kopyalanmasın.. ben kendimden bi tane daha istemem:D

insan kopyalama amaçları ne olabilir mesela?
niçin insan kopyalarlar ki?

Ekonometri III. Sınıf I. Öğretim

Portakal Orda Kal Gülümseme
chocolate
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2007, 21:04:24 »

zaten bunu türkiye için yapamazlar çünkü sığmıyoruz kendi ülkemize:(bende bilmiyorum ama ilginç bir çalışmaa!
Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2007, 21:04:24 »

k.f.k.kedi
EmiiRrRR...
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 04 Haziran 2007, 21:05:19 »

peki kopyalanan koyun hala yaşıyor mu? Kopyalananla gerçeğinin acaba isimleri aynı mı ki?

ShintoX
ozan...
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

ultrAslan

shintox_1905@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2007, 21:05:55 »

kaçar mı  bence kopyalansın anında yaptırırım bi kopyamı benm yerime o dayak yer.. bütün suçlarımın cezalarını o çeker benim yerime sınavlara o girer Göz kırpan

Dost dediğin matematiksel olmalı : Mutluluğu çarpmalı , üzüntüyü bölmeli , dünü çıkarmalı , yarını toplamalı..

II.Sınıf - I. Öğretim..
Han
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 04 Haziran 2007, 21:10:42 »

kopyalanmasın.. ben kendimden bi tane daha istemem:D

insan kopyalama amaçları ne olabilir mesela?
niçin insan kopyalarlar ki?

Biraz hayal gücümüzü kullanalım...
Örneğin savaşların en büyük sorunu insan kayıplarıdır. Peki şimdi hayal et binlerce iyi eğtimli asker! Bu bana bir filmi hatırlattı ve nedense bu filmde kullanılan teknolojilerin birçoğu filmin ardından bulunmaya başlandı.Uçan arabalar, robotlar, yeni silahlar, inanmıyorsanız George Lucas'a sorun ve eğer gerçekten filmi gerçeğe döndürmeyi çalışıyorlarsa... Sonucu düşünmek bile istemiyorum...

Ve sonuç olarak bahsettiğimiz A.B.D yani elinde bulundurduğu gücü kullanmak için bunun insancıl olup olmayacağını düşünüceğini hiç sanmıyorum...

Eko 2 2. öğrenim  Game is not over for me...
ekonometrist
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2007, 22:10:59 »

valla ben bana gore bazı insanlar harıç kopyalanmasında sakınca yoktur kımı kopylayacagına bağlı bir oluy tickedoff
k.f.k.kedi
EmiiRrRR...
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 04 Haziran 2007, 22:16:33 »

Han Güzel Bi mantık tşklerr.. Sorumun Cevabını Alamadım.. kopyalanan isimleri aynı mı olur ki:D:D  mesela koyuunun ismi aynı mı ikisininde:D o koyun yaşıyormu.. yaşıyorsa kaç yasında...

pukay61revolt
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 04 Haziran 2007, 22:46:28 »

ya zaten fazlasıyla yaratık var dünyada bide kopayal yapıstıra geek yok Kahkaha:D:D

he o koyun öldü emir ben sölim allah rahmet eylesin artık yapcak bişe yok Kahkaha
k.f.k.kedi
EmiiRrRR...
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 04 Haziran 2007, 22:49:16 »

tühh yaaaaa yazık olmuş koyunaa.. :S

Z.e.p
Z.e.p
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Var isem düşünmek zorunda kalıorum :)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 05 Haziran 2007, 14:45:03 »

Klonlama, temel olarak herhangi bir canlının genetik materyalinin kopyasının çıkarılması.

Klonlama kavramının geniş kitlelerce duyulmaya başlanması, 1997 yılında Roslin Enstitüsü´ndeki İskoç bilim adamlarının koyun "Dolly"i (Nature 385, 810-13, 1997) yaratmalarıyla başlamıştır. Dünya çapında gördüğü ilginin bir kısmı bilimsel gelişim, bir kısmı da etik sorunlar nedeniyledir. Aslında klonlamanın temeli çok daha öncelere, bakteri ile yapılan çalışmalara dayanmaktadır.

Biyolojik anlamda klonlama, tek hücreli canlıların üreme şeklidir (klonal çoğalma). Bunun dışında çok hücreli organizmalarda da belli konularda özelleşmiş hücrelerin bölünerek kendilerini tekrar oluşturmasına da klonal çoğalma denir. Buna en iyi örnek insanlardaki bağışıklık sistemi hücreleridir. Belli bir etki karşısında patojeni tanıyan bu hücreler, doğru antikoru üretme kapasitesine sahip hücreleri klonal olarak çoğaltırlar ve hastalıkla savaşırlar.

Klonlamayı temelde üç ana başlığa ayırabiliriz:

1)Rekombinant DNA teknolojisi
2)Çoğaltımsal klonlama
3)Terapi Amaçlı klonlama

Rekombinant DNA teknolojisi

Bu teknik, herhangi bir DNA parçasının, plazmid ya da fajmid gibi kendini eşleme yeteneği olan bir başka DNA parçası içine vektör yerleştirilmesi ve bu bileşimin vektörün çoğaltılması işlemlerini içerir. Bu teknik, günümüz biyoloji biliminin neredeyse her alanında çok önemli kullanım alanına sahiptir

Çoğaltımsal klonlama

Bu teknik, bir organizmanın (donör) genetik materyalinin hepsinden (genom) alınıp, başka bir organizma (alıcı) içine yerleştirilmesini içerir. Donör DNA´sının üreyebilmesi için alıcının eşey hücrelerinin içine yerleştirilmesi gerekir. Örneğin Dolly klonlanırken, bir koyundan alınan genom, başka bir koyunun yumurta hücresi içine koyulmuş ve bu yumurta hücresi taşıyıcı anne (foster mother) içinde üremeye başlamıştır. Bu tip klonlama, aslında tüp bebek yönteminin sperm olmadan gerçekleştirilmesine benzemektedir. Donörden alınan genom yalnızca donörü temsil ettiğinden, oluşacak bireyler de aslında donörün kopyası olacaklardır. Bu yolla klonlanan organizmalar şunlardır: kurbağa, kedi, maymun, koyun, keçi, inek, fare, domuz ve tavşan

Terapi amaçlı klonlama

Bu tip klonlama belki de etik olarak en çok tartışılan klonlama biçimidir. Bu teknikte, insan embriyolarının kök hücreleri alınıp, hasta insanlarda kullanılması esastır. Buna örnek olarak lenf kanserlerinde embriyonik kemik iliği hücrelerinin kanserli doku ile değiştirilmesi verilebilir. Bilimsel çalışmalar sonucunda, embriyonik kök hücrelerinin yetişkinlerde bulunan herhangi bir hücre çeşidini yapabileceği bilinmektedir. Bu nedenle doğru kullanılan kök hücreleri, tıpta çığır açacak devrimsel yeni kullanım alanları doğurmaktadır ve hastalıkların tedavisinde bizi çözüme bir adım daha yaklaştırmaktadır.

Dahaa ayrıntılıı bilgii içinnn yetmess yaa emirr sana diorum bi tatmin olamassın sen şimcikkk ondan bakk bunlar http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipaket/klonlama/klonlama_uygulamalari.html

Recaaa Recaaa 

Ben insan diilmym ben kulun diilmym yaa ben biolojk varlık diilmym nereye kadar sinir sistemimin direnci Allahımmm!
Eko 1den 2ye terfi Günışığıokuyan
Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: