Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ekonometriyi Anlamayan'a Ekoyu Nasıl Anlatıyosunuz?  (Okunma Sayısı 8112 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alabur
Alabur
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : 27 Mart 2007, 22:28:48 »

Tabi ya... Cidden iyi taktik... Herkes denesin arkadaşlar, özellikle 1. sınıflar... Hocalar ekonometri ne diye sordumu bunu demeyin de nerde derseniz diyin. Hocalarda pek hoş sonuçları olmayacağına garanti veririm.

A. B. K. Ekonometri IV.Sınıf (II.Eğitim)
Ekonometri - M
« Yanıtla #30 : 27 Mart 2007, 22:28:48 »

Gri
Yeni Adımlar...
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : 28 Mart 2007, 03:11:07 »

Bana ekonometri ne diye soran olursa "bir yaşam tarzı" derim, ne de olsa bir başladın mı ne kadar kurtulmak istesen de enseni bırakmıyor. Ama bölümümü seviyorum, uçan kuşun modelini dahi oluşturmak mümkün. Hayatımdaki kararları artık çok amaçlı alıyorum.
 Bu arada endüstri mühendisleriyle neredeyse aynı ders programlarımız, onlar fizik vs. alıyorlar, bir de sosyal alanda daha fazla ders görüyorlar. Gerçi bu durum sadece marmara ekonometri öğrencileri için geçerli, yoksa istanbul eko.da vs. güzel sanatlar, beden eğitimi, sosyoloji, iktisat tarihi gibi dersler var. Adamlar 3. sınıfta istatistik görüyor eko. girişi de yanılmıyorsam o sene alıyorlar ve ekonometrist oluyorlar.
 Gereksiz sözler bir yana fakültemizin resmi sitesinde bile ekonometri hakkında açıklayıcı ve tatmin edici bir açıklama yok, aslında bunun nedeni geniş içerikli bir bölüm oluşumuz. Bir çok alanla ilgileniyoruz. Ama özetle modern bilimleri arkasına almış Nostradamuslar olduğumuz söylenebilir Kahkaha

=o=
ekonometrist
Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : 28 Mart 2007, 16:32:49 »

bazı şeyleri anlamadan yaşarsın bu da öyle bişi
Ekonometri - M
« Yanıtla #32 : 28 Mart 2007, 16:32:49 »

Crassus
Spartaaaa
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : 28 Mart 2007, 20:15:19 »

ekonometriyi ciddi ortamlarda iktisadın sayısalı olarak anlatıorum ama cıvık veya arkadaş ortamlarında para sayma bölümü diyorum..şimdi nereye çeksem gelio bölüm  Gülümseme

(\__/)Tavşan dünyayı ele geçirecek
(O.o )
(> <)TuNc eko 4-1. ogretim
pukay61revolt
Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : 05 Nisan 2007, 01:13:56 »

artık ne bölüm diyenlere direk ekonomi cevabını veriorum yoksa olmuo ya bıktım aynı şeyleri duyup aynı seyleri acıklamaktan.he ekonomi ne oluo dien dangalaklara da işletme iktisat karışımı senin anlıcaın cevabını veriorum.hiç kasmama gerek kalmıo Kahkaha
ShintoX
ozan...
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

ultrAslan

shintox_1905@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : 06 Nisan 2007, 01:00:12 »

anlamayana ekonomi ekonomi diorum geçiyorum.. kasmamak lazım.. bi ara ama bende ekonomi mühendisliği diyodum karizma duruyodu baya..

Dost dediğin matematiksel olmalı : Mutluluğu çarpmalı , üzüntüyü bölmeli , dünü çıkarmalı , yarını toplamalı..

II.Sınıf - I. Öğretim..
dada
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #36 : 12 Nisan 2007, 03:16:23 »

ben ekonomi istatistiği diyorum :S daha da sorarlarsa uzatıp,istatistiksel verileri iktisadi bakışla yorumlayıp ekonometrik tahminler yapıyoruz diyorum,sorduklarına pişman oluyorlar.

burdayım.

4. sınıf 2. öğretim
mhurty
eko2-1.öğretm
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

ZzzZzZzzZZZzzzz

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #37 : 13 Nisan 2007, 15:33:39 »

adamına göre anlamazsa ekonomi,ya da işte matematiksel iktisat fln... ama gende anlamıycak tipler olunca ekonomi demek ideal =)

Eko2 görünümlü eko 0.5 =) 1.öğretim
ekonomi_ST_BY
Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : 01 Mayıs 2007, 12:46:47 »

para para para Kahkaha napolyon olduk Kahkaha şımdı bunlara napolyon u anlatacak olan var mı ?? Kahkaha
Joseph
Normal Üye Fk
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mara Despina-Can Atilla

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : 01 Mayıs 2007, 14:31:05 »

deLice birşey (: kim koydu bu ismi ona sormak lazım (:

İİ. İ.
onurnar
onurnar
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #40 : 01 Mayıs 2007, 20:12:05 »

valla açıkçası arkadaslar amcaların teyzelerin bölümü bilip bilmemesi önemli değil.Hepsinden öte mühendislik okuyanların fizik kimya görüp de siz mühendis değilsiniz kompleksine kapılamaları da önemli değil.Ekonometri, avrupada ve amerikada ekonomi mühendisliği diye geçiyor.Ayrıca sorun bakalım endüstri mühendisliğinin yurtdışında ki geçerliliği ne?Ayrıca dünyanın her yerinde Merkez Bankalarının AR-Ge departmanlarına sadece EKONOMETRİ mezunu alıyorlar
Mühendislik= eldeki verilerle yada maddelerle yeni birşeyler üretmektir
Ekonometride biz eldeki verilerle, makro düzeyde para politikalarına karar verecek ekonomik modeller üretiyoruz.
Ozaman  Ekonometri=ekonomi Mühendisliği

Bilmesi gerekenler biliyor sizin içiniz rahat olsun

eko 5
Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin
tubabutterfly
tubabutterfly
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

MEZUN

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #41 : 01 Mayıs 2007, 20:54:25 »

"ne metre ne metre" "ekonometre gibi bişey mi? keh keh..." "ayy..ekonometri mi çok zor ya allah kolaylık versin:( tam olarak napıyorsunuz siz?" gibi saçma dialoglara neden olan bir bölümümüz olmasına karşın rahat olun arkadaşlar iyi prim yapıyoruz piyasada.

yazın merkez bankasında staj yaptım. staj sonunda dış ilişkiler genel müdürü ile bir toplantı yapıldı herkese merkez bankasında görev yapmak isteyip istemediği ve hangi alana yönelmek ister gibi sorular sordu müdür bey. bana geldi okulumu ve bölümümü söyleyince "memurlukla uğraşma hiç ekonometriden mezun olduktan sonra gerek yok. müfettişlik ya da AR-GE ye başvur" dedi. başka söze gerek var mı arkadaşlar Göz kırpan Türkiye'nin karar mekanizmasındaki adam söyledi zaten yerimizi bırakın  ekonometrinin manasını bilmeyiversinler Gülümseme

вєη ∂üşüη∂üкçє ναя ∂üηуα, вєη уσк σ ∂α уσк.
zekooo
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

econometricity@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #42 : 27 Mayıs 2008, 13:59:28 »

Eğer bölümünüzü bilen biri sorduysa mutlaka size iltifat ediyor. Bilmeyenlere ise yavan bir bölüm gibi geliyor. (2 yıllık mı? diye soranlara deli oluyorum!!) Aslında bu şuna benziyor; Mezun olup da kıymetini bilmeyenler gidip işletme, iktisat diplomasıyla eşdeğer kullanıyor, kıymetini bilenlerse girdiği yolda fark yaratıyor.
wonstonia
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : 15 Ağustos 2008, 15:49:11 »

"Zor bölümdür,girmeye girersin ama kaç yılda mezun olursun kim bilir;aman diyeyim bir daha düşün" şeklinde telkinde bulunanlara karşın yazdığım,gelip geçici isyan nöbetleri dışında severek okuduğum ve fena sayılmayacak bir ortalamayla 4 yılda mezun olduğum bölümdür ekonometri..
Sen şimdi ne oldun diye soranlara 'ekonometrist oldum' derim,yanıtım karşısında alık alık bakanlara 'ekonometri,iktisadi teoriden hareketle istatistiksel, ekonometriksel analiz tekniklerinden yararlanarak geleceği öngörebilme yetisidir ve ekonometristler ağırlıklı olarak finans sektörünün kapsadığı banka,borsa;firmaların arge,pazarlama gibi birimlerinde çalışabilmekte olup kamu sektöründe merkez bankası,tüik, dpt, spk... gibi alanlarda da istihdam şansı bulabilmektedirler" şeklinde açıklamada bulunurum..
Tabi bu kadar uzatmam çoğu zaman,algı kapasitesiyle doğru orantılıdır söylediklerim..
Ekonometri - M

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: