|
dantecem
Ziyaretçi
|
 |
« : 13 Ağustos 2007, 17:57:09 » |
|
Arkadaşlar, tanıdığınız bildiğiniz herhangi bir yerde çalışan ekonometri mezunu varsa paylaşın lütfen de ekonometrinin alanı çok dar diyenleri susturalım (ne yaparsak yapalım inatla bu yorum geliyor) Benim bildiklerim (kulüp de sağolsun öğrendiklerim) --- Medya ajanslarındaki araştırma departmanları --- Gazete (?!?) --- Dış Ticaret --- Banka (olmazsa olmazı  ) --- Pazarlama Şimdilik aklıma gelenler bunlar (TUİK, MB, İMKB de de çalışabildiğimizi biliyoru ama oralarda çalışan bir ekonometristle birebir karşılaşmadım maalesef)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekonometri - M
|
 |
« : 13 Ağustos 2007, 17:57:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Darkprocess
|
 |
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2007, 20:58:05 » |
|
AR-GE departmanları, araştırma şirketleri, bankalarda müfettiş veya uzman yardımcısı.
|
|
|
|
|
|
Still Life..
5.sınıf (1.öğretim)
|
|
|
|
tubi
|
 |
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2007, 22:02:25 » |
|
cook guzel bı konu acmıssın cem saolasın:)
|
|
|
|
|
|
eko 2-1 Sen ağlama dedin.. Hani dönecektin bir damla qözyaşım seninle bile qelmedi..
|
|
|
|
Ekonometri - M
|
 |
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2007, 22:02:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomris
|
 |
« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2007, 20:32:52 » |
|
borsa, sigorta şirketleri, bankalar, reklam şirketleri,özel kurmlar,kamu kurumları(özellikle kamu yönetimi)....
|
|
|
|
|
|
III. sınıf I. öğretim
BENİ TANIMLA,,,,,, CÜMLELER İÇİNDE KULLAN..........
|
|
|
|
k.f.k.kedi
|
 |
« Yanıtla #4 : 22 Ağustos 2007, 11:59:00 » |
|
favorim İMKB.. ordaa o ortamdaaa bulunmak isterim..
|
|
|
|
|
|
Ekonometri III. Sınıf I. Öğretim
Portakal Orda Kal 
|
|
|
|
tubi
|
 |
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2007, 12:00:49 » |
|
fotokopi kanka favorim İMKB.. ordaa o ortamdaaa bulunmak isterim..
|
|
|
|
|
|
eko 2-1 Sen ağlama dedin.. Hani dönecektin bir damla qözyaşım seninle bile qelmedi..
|
|
|
|
k.f.k.kedi
|
 |
« Yanıtla #6 : 22 Ağustos 2007, 12:02:46 » |
|
kanka fotokopii benlik değil yaa, size yakışıyor o  alıştınız siz, dün ben çekeyim dedim burnum kanadı soguk sıcak karısık olduğu için.. kötü yanii.. seni fotokopiye alalım kanka.. ama şaka bi yane İMKB favorim...
|
|
|
|
|
|
Ekonometri III. Sınıf I. Öğretim
Portakal Orda Kal 
|
|
|
frostfire
Ekom - Yeni Üye
mezuniyet tarihi 21.06.2007
|
 |
« Yanıtla #7 : 13 Eylül 2007, 00:06:55 » |
|
arkadaşlar ekonometri bölümünün bi amacı da gerektiği yerde ve zamanda gerektiği şekilde karar alabilen yöneticiler yetiştirmektir. özellikle içinde finans olan (ki her işin içinde var) yönetici adayı olarak başlayıp genel müdürlüğe kadar tırmanırsınız. ayrıca iibf fakültesinden mezun olan her bölüm öğrencileri gibi biz de devlet kurumlarında çalışma imkanına sahibiz. misal kaymakamlık sınavlarına girip kaymakam olarak göreve başlayabilir daha sonra valiliğe kadar yükselirsiniz ve hatta siyasetle aranız iyi ise neden önümüdeki yıllarda marmara ekonometri mezunu ekonomi bakanı olmasın.
|
|
|
|
|
|
mezuniyet tarihi 21.06.2007
|
|
|
|
waterlilyYy
|
 |
« Yanıtla #8 : 21 Eylül 2007, 11:52:28 » |
|
benım tanıdığım iki ekonometri mezunu var. biriyle staj yaparken tanıştım . vdf de hukuk departmanında (marmara mezunu) , biri de tıbbi satış temsilciliği yapıyor (ULUDAĞ MEZUNU)
|
|
|
|
|
|
3. sınıf
|
|
|
|
meko
|
 |
« Yanıtla #9 : 21 Eylül 2007, 12:09:20 » |
|
Şirketlerde raporlama analisti olarak,pazarlama planlama,bütçe analizi ve iş geliştirme departmanlarında...Staj yaptığım yerde müdürümle çok konuştum.Her şartta önünüz açık köklü bir üniversitede güzel bir bölüm okuyorsunuz dedi.Ama bu kriterlerin iyi bir ingilizce ve çok iyi ms-office olmadan(özellikle ileri excel) işe yaramayacağını da belirrti...
|
|
|
|
|
|
eko3-II.öğretim
|
|
|
|
meko
|
 |
« Yanıtla #10 : 21 Eylül 2007, 12:15:34 » |
|
Ama beni üzen birşey var ki,direkt EKONOMETRİST ünvanıyla iş bulabilme olasılığımız düşük.Çünkü Türkiye'de ekonometri departmanı diye bir kalıp henüz oturmamış şirketlerde.Bizim bölümümüz lüks kaçıyor biraz undecided Ama bu demek değildir ki iş alanımız dar.Aksine ekonometri departmanı dışında,İİBF mezunlarının girebileceği tüm bölümlere girme şansımız var;hatta istatistiki bölümlere de girme hakkımız var yeter ki kendimizi geliştirelim ve okula gidip gelmekle kalmayalım...
|
|
|
|
|
|
eko3-II.öğretim
|
|
|
|
SIVASLI
|
 |
« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2007, 14:15:49 » |
|
yav ekmek yiycek bi kapımız olsunda ben bu sene dayımın yanında beymene vakkoya takım elbise tasıdım iş olsunda...
|
|
|
|
|
|
yükselen ben değilim bak alçalan duvarlar
AŞKIMMM-----)GS
|
|
|
|
nilay
|
 |
« Yanıtla #12 : 13 Ekim 2007, 13:55:30 » |
|
Arkadaşlar merhaba, Üç aylık bir mezun olarak demeliyim ki finansman ve yatırım şirketlerinde ekonometristlerin iş bulma şansı çok yüksek. Ancak bu durumun gerçekleşmesi için donanımınızı kuvvetlendirmeniz gerekli. Örneğin, yatırım firmalarına başvurmadan önce SPK tarafından açılan lisanslama sınavlarına girmiş olmanız bile büyük önem taşımakta. Favorisi İMKB olan arkadaşlarım, kurum bünyesinde açılan üye temsilciliği eğitimlerini takip edebilir  Sevgiler,
|
|
|
|
|
|
2007 mezun 
|
|
|
|
ilhan
|
 |
« Yanıtla #13 : 17 Aralık 2007, 16:26:10 » |
|
arkadaşlar artık herkes üniv. mezunu serbest piyasa ekonomisi mevcut+ iş sorunuda malum küçükten başlıyacağız artık hayırlısı TFR1D6...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
butterfly
|
 |
« Yanıtla #14 : 18 Aralık 2007, 12:32:55 » |
|
ekonometri bölümü iş hayatında yeni yeni bilinmeye başlanan bi bölüm malesef,ben çoğu zaman açıklama yapmak zorunda kalıorum bölümümle ilgiili.birebir mesleğimizle ilgli olmasa da ben şuan değerleme uzman yardımıcısı olarak çalışıorum,spk nın değerleme uzmanlığı sınavına hazırlanıorum.gayrimenkul sektörü hızla gelişiyor,ilgilenen arkadaşlara tavsiye ederim:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekonometri - M
|