Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Command And Conquer 3: Tiberium Wars (PC) Ön İnceleme  (Okunma Sayısı 3130 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
§®©
BS
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : 07 Nisan 2007, 12:59:00 »

[youtube=425,350]UbRjcXsejzQ[/youtube]

1999 yılı, strateji severler için çok güzel bir yıl olmuştu. Klasikler arasında yerini alan Age of Empires serinin ikinci oyunu the Age of Kings gibi harikulade bir yapım, biz oyun severlere bahşedilmişti. Aynı yıl çıkan bir diğer strateji de, Command and Conquer serisinin yeni versiyonu olan Tiberiun Sun idi. Red Alert serisiyle özellikle birimler ve oyunun geçtiği dünya bazında farklılıkları olan Tiberun Sun; Mammoth Tank ve Orca Hava Aracı gibi terimleri hayatımıza sokuvermişti. Kötü kalpli ancak karizmatik lider Kane ile onu durdurmak isteyen GDI komutanları arasındaki savaş, bizi de içine çekti. Derken serinin devamı, Tiberiun Sun Firestorm ile bir yıl sonra geldi. Artık NOD ve GDI ekiplerini tanıyorduk. Yeni araçlar ve yeni görevleri kısa sürede hazmedip strateji keyfinin doruklarına çıktık. Ardından üzücü bir şekilde yapımcı firma Westwood kapandı. Tüm Command and Conquer serileri bir daha dönmemek üzere oyunculara veda etti. En azından biz öyle düşündük. Ancak Electronic Arts, Westwood'u bünyesine dâhil ederek bu efsanenin burada bitmeyeceğini bize müjdeledi.

Hakkında yazılacak, tartışılacak, paylaşılacak çok şey olan, günümüzün strateji canavarlarına RTS'yi sevdiren Command and Conquer serisinin son temsilcisi: Command and Conquer 3: Tiberium Wars, bakalım ne gibi özellikler ile adından söz ettirecek?

Yeni oyun bizi 2047 yılına götürüyor. GDI(Global Savunma İnisiyatifi) ve Brotherhood of NOD arasında gergin de olsa bir barış sağlanmıştır. Dünya 'tiberium' denen zehirli mineraller yüzünden harap haldedir. Gezegenin sadece %30'luk bir kısmı yaşamaya elverişli durumdadır ki bunun anlamı, birçok insanın tiberium'un zararlı etkilerine maruz kalmasıdır. Bu ortamda, GDI'nın askeri gücünün merkezi konumundaki Philadelphia Uzay Üssü'ne yapılan bir NOD saldırısı, savaşın fitilini tekrar ateşler.

Projenin yapım sorumlusu Michael Verdu, E3 fuarında C&C hayranlarını heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu. Yeni oyunumuz, LOTR: Battle for Middle Earth 2'de de kullanılan SAGE (Stratejik Aksiyon Oyun Motoru) motorunu kullanacak. Oynanabilirlik de eski yapımlarda olduğu gibi hızlı ve akıcı olacak. Arayüz hakkında henüz net bilgiler verilmese de; Michael Verdu, önceki C&C oyunlarının izinden giden, sadece birkaç küçük farklılık içeren bir sistem kullanılacağını belirtti. Yapay zekânın da daha gelişmiş bir şekilde karşımızda olacağını müjdeleyen Verdu, ünitelerin ve düşmanın artık kullanıcının komutlarına daha duyarlı olacağını kaydetti. Örneğin, birimlerimiz yeni emirlerini beklerken, saldırı ve savunmaya yönelik belirlediğimiz taktiklere göre kendilerini ayarlıyorlar. Önceki oyunlarda sıkıntıya neden olan, waypoint'lere giderken düşman üssünün ortasından geçen birimler, artık böyle hatalar yapmayacak. Birleşerek daha güçlü hale gelen üniteler, hava şartlarını kontrol edebilen birimler, savaş alanının ortasına kurulup ölüm kusan karargâhlar, oyunun heyecan verici özelliklerinden sadece birkaçı.

Michael Verdu, en büyük yeniliğin, tekli oyuncu mod'unda; oyunun geçtiği dünyayı yaşayan ve tepki veren bir savaş alanı haline getiren World Domination sistemi olduğunu açıkladı. Bu sisteme göre, campaign mod'unda ilerlerken, bir bölümde yaptığımız binayı düşman yıkmadığı sürece sonraki bölümlerde de görebileceğiz. Bir noktada yaptığımız hata, hikâyenin geri kalanını etkileyebilecek. Aynı şekilde düşmanlarımız da senaryo ilerledikçe gelişip güçlenecek. Örneğin NOD'a yapılan hava desteğini kesebilmek için birkaç bölüm uğraşacağız.

Senaryonun sağlamlığının, kurgu akışını yavaşlatmayacağını da belirtmek gerek. Çoklu oyuncu mod'unda oynamak isteyenleri de unutmamış EA. IP üzerinden sesli görüşme yapma (Voice Over IP), klan desteği ve yeni izleyici mod'ları gibi çoklu oyunculu bölümlerde hayatımızı kolaylaştıracak yenilikler mevcut.

Yapımın çıkış tarihi şimdilik 2007 olarak geçiyor. Oyun çıkana kadar, biz C&C severlerin eski versiyonları kurup nostalji yapmak ve yeni haberleri beklemekten başka yapabileceği çok fazla şey yok.

Metin kısmı www.merlininkazani.com dan alıntıdır
Ekonometri - M
« : 07 Nisan 2007, 12:59:00 »

««‖ ВК ‖»»
BS
Çevrimdışı Çevrimdışı

[BK]

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 08 Nisan 2007, 01:13:10 »

Grafikleri geliştirmiş gözüküyolar,command conqueror serilerinin beğeniyorum özellikle campaing oynaması güzel oluyor(ilk seferinde tabii),ayrıca tanıdıklarla multiplayer oynamak da güzel  ama belli bir noktadan sonra sıkıyor,tam savaş havasını bir türlü yakalayamadı bu seri,artık 3 boyuta geçmenin zamanı gelmedi mi bu tür savaş-strateji oyunlarında ?

BK,Eko IV.sınıf (II.öğretim)

Everything That Has a Beginning Has an End
Crassus
Spartaaaa
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2007, 20:47:09 »

Ama EA in büyük ayıbı Campaing deki videolarda büyük senkronizasyon sorunu var o yüzden iğrenç bir hal almış bu kadar güzel bir oyuna yakışmamış bence...

(\__/)Tavşan dünyayı ele geçirecek
(O.o )
(> <)TuNc eko 4-1. ogretim
Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2007, 20:47:09 »

selamiyen
Zamanın rafında tozlu bir kitap
Ekom - Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Değişen birşey var ki fahişe başında kraliçe tacı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2007, 14:12:05 »

çok güsel bir oyun olmuş herkese tavsiye ederim. özellikle videolar bi harika grafikler de çok başarılı. akıcı konu ve kaliteli bir yapım olmuş
 TFR1E7

Değişen bir şey var ki fahişe başında kraliçe tacı
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 16 Haziran 2007, 19:12:45 »

Oyunu daha yeni aldım ama sanki scrinleri biraz fazla abartmışlar adamların orduları resmen sel gibi zaten bazı biimleri havada uçan balık sürüsüne benziyor...  Şu anlık Nodla oynuyorum ama diğer tarafların yanında biraz ezik kalmış gibi GDInin her bir askeri ayrı bir dert scrin saldırılarında ise deminde dediğim gibi kampı remen su basıyor özellikle ana gemileri ve hava filoları çok kuvvetli şahsen her türlü tavsiyeye açığım...

Yanlız birşey dikkat etti incelamede lotr Battle for the middle earth2de kullanılan teknolojinin kullanılıdığını yazmışlar. Aslında kullanılan haritaların bazıları orta dünyadan çıkmış gibi  Sırıtan adamlar resmen yeni harita yapmaya üşenmişler lotr bfme2de ki haritalarını command & conquer için uyarlamışlar. Onun dışında skirmish ekranı ve oyundaki birçok tasarım bfme2den uyarlanmış gibi...(Yani şu kadarını diyeyim GDI askerlerinin bazıları yanlış duymadıysam gandalf diye bağrıyorlar  Gülümseme) oyun güzel ama daha iyi olabilirdi o yüzden...)

Eko 2 2. öğrenim  Game is not over for me...
alpersado
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2007, 17:46:02 »

bu  oyunda bi türlü warcraftın akıcılığını tadamıyorum.bence warcraft 1 numara

alperbaltacioglu
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2007, 13:25:13 »

bu  oyunda bi türlü warcraftın akıcılığını tadamıyorum.bence warcraft 1 numara

Ama hepsinin yeri ayrı warcrafttın bambaşka bir tadı var.Ama strateji oyunlarıda kendi içinde dağılıyor yani sen gidip company of heroesla medieval total war2yi aynı kefeye koyamazsın medieval total war 2 daha çok simülasyon ama company of heroes direk üstünü kur ve yok et türü oyunlardan. Aynı şekilde sen warcraft3ün ırkları büyüleri ve göze sıcak gelen grafikleriyle tiberium warsun soğuk ve modern savaşların bütün yıkıcılığını bir nebzede olsa üstüne toplamayı başarabilmiş bir oyunu aynı katagoriye koyamazsın ama dendiği gibi renkler ve zevkler tartışılmaz...
           Ayrıca her oyuncu için warcraftın yeri bambaşkadır o da başka konu...  Gülümseme

mt-akt
mt-akt 2snf/2öğrt
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

mt-akt@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : 29 Kasım 2007, 22:19:07 »

Bilmem hatırlar mısınız ama, Bu oyunu C&C RED ALERT serisinin devamı!!
Ben bu serinin hastasıydım 2000 yılından beri Red Alert 'i mutlaka ve mutlaka her hafta bir gün oynarım hala bilgisayarım da vardır!!
Bu oyunun büyük bir şevkle demosunu indirdim tamam grafik kurgu anlatım güzel olmuş ama benim anlamadığım bir sürü nokta var.
EA ne yapmak istediğni anlmadım bu oyunda ..
savaşçılar sanki böcek sürüsü gibi oyun hiç zevkli gelmiyorr
oyun 3 boyutlu ama , eski sürümünden eser yok
oynanması zorlaşmış, bir türlü çözemedim
YA DA ÇOK MU ŞEY BEKLEDİM ACABA??
beğenmedim olmamaış

Ümit kötülüklerin, en kötüsüdür! Çünkü işkenceyi uzatır!
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 01 Aralık 2007, 01:17:23 »

Aslında bakarsan oyundaki scrinler böcek gibisi fazla yani...   Sırıtan

««‖ ВК ‖»»
BS
Çevrimdışı Çevrimdışı

[BK]

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 01 Aralık 2007, 20:07:35 »

oyun oyuncuya savaştaymış ambiyansı veremiyor nedense ; güzel oyun ama o havayı bi türlü yakalayamadılar artık 3 boyuta geçmek lazım hem 2 boyut hem 3 boyut bi arada olabilirse daha iyi sonuçlar elde edileceğine inanıyorum.

Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 01 Aralık 2007, 21:29:20 »

oyun oyuncuya savaştaymış ambiyansı veremiyor nedense ; güzel oyun ama o havayı bi türlü yakalayamadılar artık 3 boyuta geçmek lazım hem 2 boyut hem 3 boyut bi arada olabilirse daha iyi sonuçlar elde edileceğine inanıyorum.

Şu ana kadar yapılan strateji yapımları arasında oyuncuya savaştaymış ambiansı verebilen 2 şirket var onlarda THQ ve SEGA zaten SEGA Medieval Total War 2'yle efsaneler arasındaki yerini aldı ama gerçek zamanlı strateji arıyorsanız size dawn of waru öneririm eyer fantastik öyelerden hoşlanmıyorsanız onun yerine company of heroesu önerebilirim...

««‖ ВК ‖»»
BS
Çevrimdışı Çevrimdışı

[BK]

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 01 Aralık 2007, 22:11:38 »

company of hereos'e bi türlü ısınamadım ben Gülümseme yahu bi tuhaf geldi bana nedendir bilmem, oynayasım gelmiyor Gülümseme , vakit olmamasından mı acaba ? Gülümseme

Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : 01 Aralık 2007, 23:09:17 »

2007 yılının en iyi gerçek zamanlı strateji oyunu adayı o laf aramızda ama ne yalan söyleyeyim bende pek ısınamadım ona ben daha çok dawn of wardan hoşlandım ama o da eski oyun 2-3 yıl vardır belki ama yinede savaş ortamını vermeyi başarmış bence...  Gülümseme

Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : 02 Ocak 2008, 02:33:47 »

EA tarafından bu ay başında açıklanan ve C&C evreninde geçecek olan "Tiberium" isimli FPS oyunundan ilk görüntüler gelmeye başladı. Tiberium Savaşı'ndan 11 yıl sonra geçecek olan ve PC, PS3 ve Xbox 360 için geliştirilen "C&C: Tiberium'dan" yayımlanan yeni ekran görüntülerini aşağıda bulabilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü resimleri ve daha fazlasını ise haberin kaynağında bulabilirsiniz.

Metin Kısmı: http://www.merlininkazani.com/ adlı siteden alıntıdır.

Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: