Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Championship Manager 2007 (PC)  (Okunma Sayısı 2387 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« : 15 Mayıs 2007, 21:41:29 »

Evet, bir kez daha Eidos’un yapımını üstlendiği Championship Manager 2007 ile yine karşı karşıyayız. Öncelikle belirteyim, yapımı alırken oyun hakkında şüphelerim vardı. Yok grafikleri iyi midir? Ses nasıldır? Ama en önemlisi oynanış nasıldır? Diye merek ediyordum. Fakat oyuna başladıktan sonra, merakımın boşuna olduğunu gördüm.

Klasik bir şekilde takımımızı seçtikten sonra başlıyoruz. Takımımızla ilgili bir sürü seçeneğimiz olduğunu önceki CM’lerden biliyoruz. Antrenmanlarda, yenilik olarak bir kaç seçenek daha konulmuş. Böylelikle, oyuncularımıza daha fazla olanak sunabiliyoruz. Oyuncularımız, seçtiğimiz seçenekler sayesinde, özelliklerini kısa bir süre içinde yavaş ama emin adımlarla geliştiriyorlar. Böylece maçlarda daha fazla aktif olabiliyorlar. Oyuncu arama ve transfer etme, bana göre biraz daha kolaylaştırılmış. Ama kaprisleri yok diyemem. Takım anlaştığı halde çok fazla kapris yapabiliyorlar. Ama eninde sonunda geliyor o ayrı (Paranın gücü). Antrenmanlarda oyuncularımızı yakın takip edebiliyoruz ve onlarla konuşma yapabiliyoruz. Bu konuşmalardan sonra futbolcularımız daha fazla motive olup, moralleri ve oynama istekleri artıyor. Benim hoşuma giden diğer bir özellikse, eskiden ileri tuşuna bastığımızda, oyunda belli bir yavaşlama ve menüde hiç bir hareket yapamıyorduk. Ama CM 07’de bu özellik değiştirilmiş ve zamanın geçmesini beklerken menü de isteğimiz işi yapabiliyoruz. Yeni gelen haberleri okuma, oyuncuların özelliklerini inceleme, konuşmalar yapma gibi. Bence kesinlikle çok iyi düşünülmüş bir olay. Maçlardan önce, son taktiklerimizi de belirledikten sonra, sahaya çıkabiliriz.

Taktiğimiz belli, hücum!

Taktiklerimizi belirledikten sonra, oyuncularımızı motive etmemiz lazım. Bunuda maçtan önce, soyunma odasında genel konuşmayla yapabiliyoruz. Eğer rakip güçsüzse, onlara rakibi yeneceğimizden bahsediyoruz, ama güçlüyse ellerinden geleni yapmalarını söylüyoruz. Buna göre oyuncular isteki veya düşünceli çıkabiliyorlar soyunma odasından. Maç anında, önümüzde inanılmaz istatistikler var; topa sahip olma oranı, çalımların oranı, atakların ve kaleyi bulan şutların oranı gibi. Ama en etkilisi, 4 alanda; topla oynayabilme, topa müdahale, kondisyon ve performans özelliklerinin bulunması. Burada oyuncularımızın durumunu çok rahat anlayabiliyoruz. Böylece, gerekli değişiklikleri yapabiliyoruz. Maç esnasında önemli olayları takip edebilmemiz için 2 boyutlu sahayı görebiliyoruz. İzlemek istediğimiz önemli ayarları yaptıktan sonra, maçı izlemek için istediğimiz kamera açısını seçebiliyoruz. Bu özelliklerle görüş açımızı değiştirebiliyoruz. Devre arasında ise, futbolcularımızla gene duruma göre değişen konuşmalara sahibiz. Ama daha da iyisi, onlarla özel olarak konuşabiliyoruz ki, bu da gerçekten çok etkili oluyor. Tabi son olarak maç bitince konuşma yapıyoruz. Bu arada eğer takım çok kötüyse ya da sizin de moraliniz kötüyse konuşma yapmama seçeneğinizde var. Ama bu ortamı daha da gerip yenilgiye zemin hazırlayabilir. Bunca güzelliği yapan yapımcılar maalesef ki, sese gereken önemi göstermemişler. Sadece arkada uğultudan ibaretler. Arada bir kart olursa, takım ayırt etmezsinin “Aaaaaaaaa” diye bağırınca pek bir zevki olmuyor. Biraz daha özen gösterebilirlerdi derim.

CM 07’de anlamadıklarımdan birisi ise, topu ortasahadayken geri atıp, ufacık bir baskıda bütün(!) topları taç yerine kornere atabiliyorlar. Bu da yok yere pozisyon yaratmaya neden oluyor. Beni delirten olaylardan birisi de buydu. Baskıyı görünce geri kaçan defans, arkadaşına bas vereceğine neden kornele atar çözemedim ve taktiklerden de çözümünü bulamadım.

Gelelim son sözlere, oyun genel olarak güzel. Vakit geçirmek için ideal ama belli bir süre sonra da bayabilir. Oynanışı ve menüler arası gezinti gayet kolay, karmaşık değil. Grafik yönünden orta diyebiliriz ama aynı şeyi ses için söyleyemeyeceğim. Eğer teknik direktörlüğe birazcık da olsa hevesiniz varsa, deneyebilirsiniz.

pc incelemeleri için kullanılan test sistemimiz
İşlemci: AMD Athlon64 X2 5000+
Anakart: Sapphire Pure CrossFire 3200 Advantage
Ekran Kartı: 256MB Sapphire X1950GT
Bellek: OCZ Special Ops Edition 2 X 1GB Dual Kit
Sabit Disk: Seagate Barracuda ES 750GB
Güç Kaynağı: OCZ High Power 500 Watts
Klavye: Genius Slimstar 310
Mouse: Genius Ergo 525

Metin Kısmı: http://www.merlininkazani.com/ adlı siteden alıntıdır.

Eko 2 2. öğrenim  Game is not over for me...
Ekonometri - M
« : 15 Mayıs 2007, 21:41:29 »

Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2007, 21:45:06 »

Oyun hakkından youtubedan koymaya değecek kalitede bir video bulamadım fakat cm ve diğer spor oyunlarıyla ilgili forumları bulunan bir site buldum sitenin adı http://forum.turksportal.net/ umarım yardımı dokunur. İyi eğlenceler  Gülümseme

gokcellyukcell
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : 23 Mayıs 2007, 14:26:39 »

yok abicim FM dururken bu oyunun adı geçmez.zaten cm yi cm yapan kadro fm de şimdilerde:D
Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 23 Mayıs 2007, 14:26:39 »

Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 23 Mayıs 2007, 16:12:29 »

yok abicim FM dururken bu oyunun adı geçmez.zaten cm yi cm yapan kadro fm de şimdilerde:D

Evet birçok insan seninle aynı fikirde. Ama yine de bu oyunun fanatiği olan birçok oyuncu var.(Adamlar zaten onlar sayesinde kazanıyorlar).

devrim77
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 23 Mayıs 2007, 16:14:44 »

bnde cm hastasıyım fm e alışamadım 2000 li yıllardan beri cm ile büyüdük sonuçta
pukay61revolt
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 23 Mayıs 2007, 16:29:43 »

cm sonrası gercekten fm iyi gelmedi ama artık cm den geti bu oyun
ekonometrist
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 23 Mayıs 2007, 20:52:25 »

ben bu oyunda yöneticilere yaranamıyorum şampiyon yapıyorum takımı beni kovuyolar
Mehmet Ali Genç
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : 23 Mayıs 2007, 21:37:29 »

En kral managerlik oyunu tabiki cm dir... Fm oynayanlar boşuna vakit harcıyorsunuz...cm 01-02 ve cm 03-04 oynayanlar bu oyunun felfesini kavramış demektir...

forza cm 03-04!!!

_MaLiYoUnG_
alpersado
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 24 Haziran 2007, 17:53:51 »

ben fm ciyim.gelecek senelerde gitgide daha çok fark atacaktır bence cmye

alperbaltacioglu
devrim77
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 24 Haziran 2007, 21:07:26 »

menagerlik tarihinin en iyi oyunu bncede cm03-04 tür.
ShintoX
ozan...
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

ultrAslan

shintox_1905@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 13 Temmuz 2007, 19:57:47 »

FM de rakip tanımıyorum.. çok ciddi söylüyorum oyunun absürdlüğü veya şanssızlığı dışında FMDe yenilmem oyunun başında günlerce sbahladığımı bilirim.. CM diil FM dir favorim.. bua rada CM yi de CM 2 den (1997) uyılından beridir tutukunluk derecesinde oynarım.. FM de üstüme tanımam anca benim gibi böle uzun süreli oynayan adam olucak öle.. internete girmeden önce gene baktım 4 bucuk saat oynamışım RW Esseni ilk sezonunda şampiyon yaptım 25 maç yenilmezliğim var.. FM bbir tutkudur.. CM den ise ayrıldılar ayrılalı hiç hazzetmedim cok saçma bi oyun..

Dost dediğin matematiksel olmalı : Mutluluğu çarpmalı , üzüntüyü bölmeli , dünü çıkarmalı , yarını toplamalı..

II.Sınıf - I. Öğretim..
strongest
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 15 Temmuz 2007, 01:23:43 »

fm daha güzel kesinlikle..
Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: