|
gamze başpınar
Ziyaretçi
|
 |
« : 23 Mart 2007, 23:55:01 » |
|
güzel bilgiler.devam edersin inş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekonometri - M
|
 |
« : 23 Mart 2007, 23:55:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
areskora
|
 |
« Yanıtla #1 : 27 Mart 2007, 18:37:21 » |
|
verdiğin bilgiler için teşekkür etmeden geçmek istemedim..devamlı olmasını temenni ediyoruz..
|
|
|
|
|
|
I believe in my heart,if... it can only get better IV+I.&I. uzatmaları oynuyor:))
|
|
|
|
Alabur
|
 |
« Yanıtla #2 : 27 Mart 2007, 21:53:26 » |
|
Bazı tüylerimi diken diken etti doğrusu... Paylaşım için teşekkürler, Devamını bekliyoruz... 
|
|
|
|
|
|
A. B. K. Ekonometri IV.Sınıf (II.Eğitim)
|
|
|
|
Ekonometri - M
|
 |
« Yanıtla #2 : 27 Mart 2007, 21:53:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Recqo
|
 |
« Yanıtla #3 : 28 Mart 2007, 16:25:29 » |
|
Arkadaşlar desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah devam ederiz. Katkılarınızı bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
unicorn
GÖK
Ekom Normal Üye

tasıyın su okulu ,daha güzel bi yere
|
 |
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2007, 22:14:50 » |
|
İngilizler borçlarını bize dikenli tel olarak ödediler bu telleride biz Çanakkale harbinde kullandık ;ayrıca bu gemilerden biri Brezilya krallık ordusuna aitti ve parsını ödeyemediği için biz satın almıştık. Bu gemilerin parası halktan toplanmıştı ve hatta halk bu olaydan yediği kazık yüzünden goblen ve bresleu gemilerinin alınışını büyük bir çoşkuyla karşılamıştır.
arkadaşım sanırım bu başlığa ikinci yazışın verdiğin bilgiler çok ilgimi çekti bizi aydınlattığın için teşekkürler ama verdiğin bilgilerin senin fikrin olup olmadığını merak ettim bi de eğer senin fikrin değilse kaynak gösterirsen çok sevinirim bizde yararlanalım o kaynaklardan. başlığa gösterdiğin ilgiden dolayı tekrar teşekkür ederim.
İlk yazımda ki abdülhamit döneminde geçen olayın kaynağı: KİTAP: İttihad ve Terakki Devlet Kavgası YAZARI: Taylan Sorgun Senden alıntı yaptığım kitabın adını ve yazarını hatırlamıyorum Adapazarına gidiyim bir bakar sonra yazarım , Çanakkaleyle ilgili bir kitaptı
|
|
|
|
|
|
EKO 2- 1. ÖĞRETİM İbrahim üzülmez , ömrümüzü yedin beeee!!! Allahsız bırak artk top oynamayı , jübile yap sende(tskurler paşam)
|
|
|
|
dilin kemiği
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2007, 03:26:58 » |
|
Osmanlı'nın Candaroğllurı'na yaptığı kıyımı hangi tarih kitabında okudunuz, hangi belgelere dayandırıyorsunuz söyleyebilir misiniz sayın "unıcorn". Kıyım demek çoluk çocuk, genç yaşlı dinlemeden öldürmek demektir. Candaroğulları ile ilgili bir çok kitap okudum ama böyle bir bilgiye rastlamadım. Belki ben atlamışımdır. Ama bir açıklama borçlusunuz. Cevabınızı şiddetli bir merak ile bekliyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
unicorn
GÖK
Ekom Normal Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : 18 Nisan 2007, 17:22:17 » |
|
Osmanlı'nın Candaroğllurı'na yaptığı kıyımı hangi tarih kitabında okudunuz, hangi belgelere dayandırıyorsunuz söyleyebilir misiniz sayın "unıcorn". Kıyım demek çoluk çocuk, genç yaşlı dinlemeden öldürmek demektir. Candaroğulları ile ilgili bir çok kitap okudum ama böyle bir bilgiye rastlamadım. Belki ben atlamışımdır. Ama bir açıklama borçlusunuz. Cevabınızı şiddetli bir merak ile bekliyoruz.
İyikide uyarmışsın çok sağol yanlış yazmışım osmanlı Avşar lara kıyım yaptı , ve anadoludaki alevilere ; haliyle alevilerde Türk olduğu için osmanlı Türk kıyımı yapmış oldu. Uyardığın için tekrar teşekkürler
|
|
|
|
|
|
EKO 2- 1. ÖĞRETİM İbrahim üzülmez , ömrümüzü yedin beeee!!! Allahsız bırak artk top oynamayı , jübile yap sende(tskurler paşam)
|
|
|
|
pukay61revolt
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : 18 Nisan 2007, 17:41:49 » |
|
İyikide uyarmışsın çok sağol yanlış yazmışım osmanlı Avşar lara kıyım yaptı , ve anadoludaki alevilere ; haliyle alevilerde Türk olduğu için osmanlı Türk kıyımı yapmış oldu. Uyardığın için tekrar teşekkürler osmanlı donemın tabırıyle gaburlara bıle olmaması gerektiği kadar bir hoşgoru gösteriyordu.kaldı kı osmanlıya turk kıyımı yaptı demek osmanlı kendı kendısını katletti demektir..bu bilgilerinizin net bir kaynağını verirmisiniz acaba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pukay61revolt
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : 18 Nisan 2007, 18:41:29 » |
|
Arkadaşım tarafsız tarih kitaplarına bakarsan bu kıyımı görürsün , yine illa kanıt istiyorsan Dadaloğlunun şiirleri buna en büyük kanıttır , Osmanlı Türklerin kurduğu ;fakat millet görüşüyle değil ümmet görüşüyle yönetilen bir devletti bu yüzden de Osmalıya tam olarak Türk devleti diyemeyiz. Evet osmanlı kendi öz tebası olan Türkleri hor görmüş ve kötü muamele etmiştir bunun sonucundada çökmüştür. Madem böyle bir durum söz konusu değil diyorsun o zaman Alevi Türklerin nasıl Türk kimliğinden zamanla uzaklaştığını , İttihad ve Terakki nin(Atatürkte bu kuruma mensuptu) neyin savaşını verdiğini , Avşar Türklerinin neden dağa çıktığını açıklarmısın. "Türklerin güçlenmesine izin verme" lafı Ertuğrul Gazinin en büyük öğütür Osman beye Osmanlı elbette ecdadımdır gurur duyarım ama hatalarınıda söylerim , Osmanlı azınlıklara gösterdiği hoş görüyü Türklere gösterseydi çökmezdi.
bu dediğin bilgileri okuyabıleceğim bir kitap yada yazar ismi verirmisin..dadaloğlu şiirleri demişsin ama liseden hatırladığım kadarıyla bu şiirleri anlamak için edebi hazenin geniş olması gerekiyor. bunun yanında şimdilik sana söyliyebileceğim su var osmanlı tabiki millet değil ümmet bilinciyle yonetılmıştır ama türklere karsı yapıldığını iddaa ettiğin durumlar varsa peki bu devletin yönetimini tarih boyunca türkler yapmıştır yanlışmıyım.osmanlı gayrimüslümlere hoşgoruyle yaklaşmasının sebebi kur'an ayetlerinde belirtilen hususlardan dolayıdır,peygamberimizin birbirinize hoşgörülü davranınız yonunde yaptığı tavsiyelerden dolayıdıdr,bu husustan yola cıkarak bu hosgoryu sağlayan bır millet kendi oz evladına nasıl dediğin sekilde davranabilir...demişin ki osmanlı gayrimüslimlere gosterdiği hoşgoruyu turklere gosterseydi cokmezdi peki neden böyle bir durumda vardı da turk milleti ayaklanmadı bağımsızlığına kavuşmak adına osmanlıya savaş acmadı bilirsin biz kimsenin boyundurluğu altında yaşamayız.eğer senin dediklerin doğru ise türkler osmanlı yonetiminde esir hayatı yaşamı demektir..her neyse konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiye sahip olmam gerekli sen su dediğin tarafsız kaynakların ısımlerini ve yazarlarını verirmisin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pukay61revolt
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : 18 Nisan 2007, 19:01:49 » |
|
Taylan Sorgun kitapları son dönemdeki kötü muamelelere yeterince ışık tutuyor , "ferman padişahın , dağlar bizimdir " dizelerini anlamak için uzman olmaya gerek yok , Osmanlıda Anadolu oluşan isyanların bir çoğu bu sebeplidir ve Türk kökenlidir.
ıstersen tartısmanın bundan sonraki kısmını bıraz arastırma yaptıktan sonra devam edelim.benim yazdıklarımıda iice okumanı tavsiye ederim.derdim sana karşı ustun cıkmak falan deil sadece bu yazdığını ilk defa duyuyorum.her neyse şimdilik yukardaki yazdığımla yetiniyorum.gerekli araştırmayı yaptıktan sonra devam ederiz he bide belki uzman olmaya gerke yok ama şirler o donemdeki bir olaya tepki olarakta yazılabiliyor yada bunun gibi farklı farklı seyler edebi bilgi gerekli dedim bunun için hala bunu üstelemenin bi anlamıo yok demekki basit te olsa ed. la uğraşmak istemiyorum istersen şiirle ilgili baska ornek verme
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Han
|
 |
« Yanıtla #10 : 20 Nisan 2007, 20:45:11 » |
|
Evet Osmanlı'da Türkler 2. sınıf vatandaştı (hatta neredeyse sonuncu) Ama kıyımı ilk kez duyuyorum. Bence OSM. yapmaz öyle şey çünkü OSM. ilk kurulduğu vakitler Arap etkisinden uzak katkısız %100 Türk devletiydi sonraları sapıttı...
|
|
|
|
|
|
Eko 2 2. öğrenim Game is not over for me...
|
|
|
unicorn
GÖK
Ekom Normal Üye

|
 |
« Yanıtla #11 : 20 Nisan 2007, 21:58:19 » |
|
Arkadaşlar sınavlar dolayısıyla pek katılamadım ama başlığın açılış sebebi biraz kaymış galiba... ben burda insanlar birbirlerinin fikirlerini kötülesin diye başlık açmadım... ayrıca Osmanlı Devleti bir türk devletidir bunu inkar eden tarihini inkar etmiş olur... kıyım yapan hiçbir devlet 600 sene yaşayamamıştır... 600 seneye yakın bir devlet daha önce hiç varolmamıştır... Lütfen kendi tarihimizi küçük düşürmeyelim ve yok saymayalım... bunları söylüyeceğim ve bir daha asla kişilere cevap yazmıyacağım bilgilerimi vereceğim o kadar katılmak isteyen varsa lütfen seviyeyi düşürmesin... karşı görüşler yazılabilir ama kaynak gösterilsin ve kendi yorumlarınız eklenmesin lütfen... kendi yorumlarınızı ekleyince herkesin size söz söyleme hakkı doğuyor o zaman bu işin içinden çıkılmaz. BENİM FİKİRLERİM BUNLARDIR BAŞLIĞIN AMACI KAYDIĞI İÇİN İLK VE SON KEZ YAZILMIŞTIR.
Ben tarihimzi küçük düşürmüyor y ada utanmıyorum , ben Osmanlının bazı hatalarını söylüyorum okadar. Ayrıca benim ecdadım ne kadar Osmanlıysa , O kadar da Göktürk , Hun ve diğer Türk devletleridir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pukay61revolt
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : 21 Nisan 2007, 13:05:11 » |
|
paylaşımların için teşekkürler recqo ilginc bilgiler geliyor gercekten
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Han
|
 |
« Yanıtla #13 : 21 Nisan 2007, 13:15:15 » |
|
Şark ve Garpta Temizlik Kültürü...
Ortaçağ Fransa'sında saray ve tiyatrolarda bile umumi helaların bulunmadığı bir zamanda, su medeniyetinin başşehri İstanbul'da 1400'ün üzerinde umumi hela bulunduğunu...
Yine aynı dönem Avrupa'sında akan su ile temizlenmenin bilinmeyip bir kaba doldurulan su ile tekrar tekrar el yüz yıkandığını...
Buna karşılık Osmanlı şehirlerinin, herbiri bir sanat şaheseri olan çeşmelerle donatılmış olduğunu biliyor muydunuz...
Alıntı:Sevinç, Necdet; Osmanlılarda Sosyo-Ekonomik Yapı, Kutsan Yay., İst. 1987, s.115
pax-ottomana
Aslında Fransa'da parfümün bu kadar gelişmiş olmasının nedeni bu konuyla da alakalıdır. Tahmin edin tuvalet kağıdı ve su kullanmayan fransızlar kötü kokmamak için ne kullanıyorlardı...
|
|
|
|
|
|
Eko 2 2. öğrenim Game is not over for me...
|
|
|
|
dilin kemiği
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #14 : 28 Nisan 2007, 22:47:48 » |
|
Evet Osmanlı'da Türkler 2. sınıf vatandaştı (hatta neredeyse sonuncu) Ama kıyımı ilk kez duyuyorum. Bence OSM. yapmaz öyle şey çünkü OSM. ilk kurulduğu vakitler Arap etkisinden uzak katkısız %100 Türk devletiydi sonraları sapıttı...
Osmanlılar hiç bir zaman Araplar'ın etkisinde kalmamıştır. Araplar'ın İslamiyet gelmeden önceki bedevi yaşantıları ortadadır. Arap etkisi diye kastetiğin İslamiyet ise şunu söyleyebiliriz; Osmanlılar daha beyliğini kurarken İslamiyet'in düsturları ile hareket etmişlerdir. Ertuğrul Bey ve Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e vasiyet ve tavsiyeleri bunu göstermektedir. Tarık Buğra'nın Osmancık kitabına bakabilirsiniz. Bunlar benim yorumum değil herkesin bildiği gerçeklerdir. İslamiyet'i Araplar'ın dini olarak görmek de yanlıştır. İslamiyet'e inanırsınız inanmazsınız o ayrı bir olay. Kuran-ı Kerim'de muhtelif ayetler bunu gayet iyi açıklar. Osmanlı'nın da gözünde Türk'ün Arap'a, Arap'ın Türk'e karşı hiç bir üstünlüğü yoktu. Böyle olmasaydı mahkemelerde kadılar hep Türkler'i haklı çıkarırlardı. Halbuki sayısız aksi durum örnekleri mevcuttur. Bunlar biliniyor sanıyordum ama bakıyorum hep yanlış yorumlar çıkıyor. Kendi tarihimize "ırkçı" bir yaklaşımla bakmamamz gerekir. Irkçılığın temel alındığı hiç bir oluşum uzun ömürlü olmaya muktedir değildir. Artık bunlar popularitesini yitirmiş fikirlerdir. Kesinlikle seni kastetmiyorum Han. Genel manada söylüyorum. Türkler'i bütün milletlerden üstün tutanlar var. Onlara sormak gerekir; acaba Türk olarak doğmayı kendileri mi seçtiler, onlara birisi annesinin karnında sordu mu acaba hangi ırktan ve nerde dünyaya geleceğini? Bir Yunan'ın oğlu veya kızı olarak dünyaya gelemezler miydi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekonometri - M
|