Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aileler çocuklarına nasıl oyunlar seçmeli...  (Okunma Sayısı 875 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« : 04 Haziran 2007, 20:02:10 »

Sevgili anne ve babalar; bilgisayar oyunları hakkında fikirleri bulanık ebeveynler yazım size… Çocuklarınızın veya kardeşlerinizin oyun oynarken canavarlaştığını düşünüyorsanız okumaya devam edin.

Bilgisayar oyunlarının mükemmelleşmesine az kaldı. Daha güçlü işlemciler , daha güçlü ekran kartları, fizik hesaplayıcıları derken sistemler kuvvetleniyor ve oyunlardaki sanallık ile gerçeklik arasındaki ince çizgi azalıyor. Bu oyun çılgınlığı çığ gibi büyürken oyun ile gerçekliği ayıramayan ve kendini oyun karakterleri ile özdeşleştiren insanlar çevrelerine oyunlar hakkında kötü imajlar çizmektedirler. Acaba oyunlar şiddeti körüklüyor mu? Bu sadece Türkiye’de değil bütün dünyada önemli bir tartışma konusudur. Ve cevabın ipuçları kişilerin eğitim seviyesinden geçecektir. Oyunların küçüklerimizi etkilememesi için anne ve babaların çok dikkatli olarak gözlemler yapması gerekmektedir. Özellikle şiddet içeren oyunların küçüklerden uzak tutulması iyi olacaktır ya da oyun oynama bilincini geliştirerek ekrandakinin sadece oyun olduğu gerçeğini anlatarak oyun oynamalarını sağlayabilirsiniz.

Bilgisayar oyunları kişinin zekasını olaylara hakim olabilme yeteneğini geliştirir, bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir bu. O yüzden çağımızdaki bu eğitim aracını en yararlı şekilde kullanıp küçük kardeşlerimizin gelişimine yardımcı olmasını sağlamalıyız.

Bunun için özellikle oyun firmalarının biz  oyun severler için oyun kutuları üzerinde uyarı yazıları bulundurmaktadır. +17,+14,violance(şiddet) uyarıları oyun alırken muhakkak bakmamız gereken bir detaydır.

Yaşı küçük kardeşlerimiz internette ücretsiz yayınlanan zekâ oyunları, çoğumuzun bir şekilde görmüş olduğu Zuma’nın yapımcıları olan Popcap Games’in oyunları veya bu şekildeki ufak oyunlar üreten firmalar uygundur. Ayrıca spor ve yarış oyunları hem görsel olarak hem de eğlence olarak çocukları tatmin edebilir. Ama kesinlikle şiddet oyunlara izin vermeyin. Mesela GTA isimli oyunu 18 yaş altındaki oyunculara tavsiye edemiyorum. Edemiyorum çünkü şiddet temasının bu kadar yoğun ve sıklıkla işlendiği bir oyunun küçük oyuncuları etkileyecektir.

Yeni neslin bilgisayar ile ilişkisi yüzünden asosyal bir toplum olmamız yönünde ciddi adımlar atılmakta. Biz ve bizden önceki nesiller sokaklar arasında top ,  saklambaç oynayarak geçirdik çocukluğumuzu ve eminim ki doğru bir eğitim ancak ve ancak toz ,toprak içinde arkadaşları ile sosyal bir ortamda büyüyerek olacaktır. Çocuklarımızın veya kardeşlerimizin bir şekilde ekrana kilitlenip kalmasını engelleyip bilinçlendirmemiz en asli görevlerimizdendir.

Kısaca çocuğumuza oyun alırken veya oynayacağı oyunu belirlerken şunlara dikkat etmeliyiz,
     1-Oyunların üzerindeki yaş uyarısını dikkate almalı.
     2-Yine kutuların üzerinde bulunan violance(şiddet), veya mature uyarıları dikkate alınmalı.
     3-Bütün bu uyarılara rağmen oyunu önce siz kurup oynayın. her şeyden çok sizin uygun görmeniz daha önemli.
     4-Eğer şiddet öğeli oyunlara hevesi var ise zevkini ona görsel olarak doyurucu gelecek yarış veya spor oyunlarına kaydırmanız iyi olacaktır.

Sevgili  ebeveynler oyunlar öcü değildir. Sizin oyunlardan korkmanıza gerek yok. Hem siz hem de çocuğunuzun korkmadan güzel vakitler geçirerek oyunlar bitirmeniz dileğiyle…

Metin Kısmı: http://www.xoyun.com/ adlı siteden alıntıdır.

Eko 2 2. öğrenim  Game is not over for me...
Ekonometri - M
« : 04 Haziran 2007, 20:02:10 »

lewooo58
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2007, 21:18:08 »

mahalledeki veletler counter ı canlı yaşıyolar...
camdan cama birbirlerine pompalı tüfekle ateş ediyo kaaaaaamiller!!!
alaaaam ölcem aktiviteye bak!!!....
oyunların büyük çoğunluğu kötü örnek!!!
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2007, 21:29:54 »

mahalledeki veletler counter ı canlı yaşıyolar...
camdan cama birbirlerine pompalı tüfekle ateş ediyo kaaaaaamiller!!!
alaaaam ölcem aktiviteye bak!!!....
oyunların büyük çoğunluğu kötü örnek!!!

Nasıl yaa Ney Bu kadar ilerledi demek...

Eko 2 2. öğrenim  Game is not over for me...
Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2007, 21:29:54 »

lewooo58
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 04 Haziran 2007, 21:31:29 »

var ya pompalı tüfekler... boncuk atıyo ama insanın bacağını mosmor yapabiliyo...
k.f.k.kedi
EmiiRrRR...
Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kapışş Kapışş Aşk.. Heryerde Dillerde..

kafasinifareyekaptirankedi@hotmail.com
Üyelik Bilgileri Site E-Posta
« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2007, 21:36:33 »

anaaa.. önceden ben o boncukları tek tek toplardım sokaktaaa:D rengarenk olurduu:D

Ekonometri III. Sınıf I. Öğretim

Portakal Orda Kal Gülümseme
Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: