Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Age of Empires 3: The WarChiefs (PC)  (Okunma Sayısı 2932 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« : 10 Mayıs 2007, 23:34:42 »

Güney ve Kuzey Amerika’daki eski medeniyetleri pek fazla bilmezdim. Maya, Aztec, Kızılderililer vs… belgesellerden izlediğim kadarıyla, karşıma rast gelirse bakardım. Öyle araştırmışlığım veya derinlere dalmışlığım yoktu. Bir gün tanıştığım Umut adında bir arkadaşım, beni bu tür davalara sardırdı. Eski Meksika Şamanlarının sonuncusu kabul edilen Kızılderili Büyücü Don Juan’ı bir anda silip süpürdüm. Carlos Castaneda’nın bu 12 kitaplık serisi, bir anda kütüphanemde kendine yer buldu. Age of Empires 3’ün de ek görev paketi, bir süredir gündemimde olan, Amerika yerlilerini içine alıyordu. Bende bu durumda kayıtsız kalamadım.

Savaş başlasın

Age of Empires 3, çıktığında tartışmalı olmuştu. Açıkçası ben beğenmiştim, ancak çevremdeki fazı AOE müdavimleri, yapımın sisteminin ve dengesinin bozulduğunu söylüyordu. Böyle tartışmalı bir ortamda AOE 3’ün ek görev paketiyle baş başa kaldım. Ana oyuna toplamda üç olmak üzere; Aztec, Iroquois ve Sioux adındaki ırklar ekleniyor. Bunlarla beraber AOE’a ilginç bazı yenilikler de geliyor. En başta “WarChief” yani Savaş Şefleri var. Bu şefler aslında aşina olduğumuz Hero’ların kendisi. Diğer birimlerden daha dayanıklılar, daha fazla kabiliyetleri var. Savaşa giden üniteler yanında şefler olduğu zaman, birimleriniz karşı tarafa göre biraz daha etkili oluyorlar. Aslında War Chief’lerden ileri gelen bir özellik. Şefler sadece çevresindekilere yararlı değil, kendilerine ait ufak numaraları da var. Bunlar çatışmayı yönlendirebilecek türden olabiliyor.

Ateş dansı

Şeflerimize ekstra olarak bir de ateş dansı konulmuş. Bu dans fantastik bir üsluba sahip. Ateş etrafında dans edenler; ekonomik, askeri, ticari vs… tüm konularda size ek özellikler temin ediyor. Mesela savaşa giden askerleriniz üstünde bunu kullanarak, birimlerinizin rakiplere göre daha çevik veya güçlü olabilirler. Bu da çarpışmayı kazanmak için oldukça etkili. Ancak bu ateş dansının ek özelliğini nerede kullanacağınız size bırakılıyor. İstediğinize göre karar verebilirsiniz.

Grafikler üstünde biraz daha oynama yapılmış ve bazı ekstralar gelmiş. Bunlar görselliği güzel biçimde etkilemişler. Zaten Age of Empires 3’ün güzel grafikleri vardı. WarChiefs’de bu bazı eklemelerle devam ediyor. Yeni ışık oyunları ve birkaç efekt konulmuş. Sesler konusunda yine söylenecek bir söz yok. Her zaman ki gibi kaliteliler.

Mohawk

Yapay zeka bildiğimiz gibi aynı şekilde. AOE 3’te onu nasıl aklınızda yer ettiyseniz, ek görev paketinde de öyle edeceksiniz. Zaten asıl oyunu oynayanlar, bu konuda zorluk çekmeyecektir. WarChiefs içinde son olarak bir geliştirme menüsü yer alıyor. Bu menü seviye atladığımız zaman bölüm aralarında çıkıyor. Bize eklenecek olan yeni bir birim veya ürünü, buradan seçerek oyuna dahil ediyoruz.

Age of Empires 3’ün ek görev paketi, sistemde derin yenilikler getiriyor. Özellikle ateş dansı ve şef olayı; savaşlar ve gelişme olsun ikisinde de oldukça etkili. AOE 3 serüvenine devam etmek istiyorsanız WarChiefs’e el atabilirsiniz. Yenilikler yapımı hafiften uçuruyor ve biraz işi bozuyor denilebilir. Gene de bir göz atabilirsiniz.

Metin Kısmı: http://www.merlininkazani.com adlı siteden alıntıdır.
[youtube=425,350]v9Mm6oUk99I&mode=related&search=[/youtube]

Eko 2 2. öğrenim  Game is not over for me...
Ekonometri - M
« : 10 Mayıs 2007, 23:34:42 »

drogba11
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2007, 23:48:46 »

Aoe 3 ü herkese tavsiye ederim.Gerçekten güzel bir strateji oyunu.Oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile.Açıklamalar ve resimler için teşekkürler.
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 12 Mayıs 2007, 23:11:28 »

Evet ama burdaki anahtar kelime "uzun sürmesi" oyunu oynarken zamanın nasıl geçtiğini hakkaten anlayamıyorsunuz.Uzun süren strateji oyunlarını seviyorsanız tavsiye ederim."Ama lütfen Osmanlının Amerikada ne işi var niye sormayın ben de anlamadım Sırıtan"

Ekonometri - M
« Yanıtla #2 : 12 Mayıs 2007, 23:11:28 »

BLR
----
Çevrimdışı Çevrimdışı

M.Ü. Yöneylem Y.L.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2007, 23:12:51 »

han mükemmel olmuş way be ben en son age of un ilk ni oynamıştımhey gidi günler

Eko 4.sınıf 2.öğretim
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2007, 23:16:22 »

Evet yaa benimde aklıma geldi o rahiplerin sesleri hala kulaklarımda(özellikle daha 1 kez bile vuramadan adamlarım saf değiştirmesi  tickedoff ) Niyeyse o 1. oyunun tadı bir başkaydı sanki...

BLR
----
Çevrimdışı Çevrimdışı

M.Ü. Yöneylem Y.L.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 12 Mayıs 2007, 23:21:26 »

güzeldi ama allah yaşatmasın saatlerce kalıyosun bilin başında

Eko 4.sınıf 2.öğretim
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2007, 23:31:23 »

Evet zaten strateji oyunları sınıf sınıftır kimisinde "rush" dediğimiz oyunun başında düşmanın işini bitirebildiğimiz gibi kimisindede saatlerce hatta günler ve belkide aylarca uğraşmamız gerekebilir.(medival total war2 serisi gibi) Ama neyaparsın bi kere onur meselesi. "SON ADAMA KADAR SAVAŞACAĞIZ"  starw  (Bunda ciddiyim oyunda savaştan kaçan askerleri kendi elleriyle öldüren bir oyuncu var karşında)   Gülümseme)

Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2007, 23:38:38 »

Microsoft, yaptığı açıklamayla RTS oyunu Age of Empires III'ün ikinci genişleme paketi The Asian Dynasties'i duyurdu. Genişleme paketi, eski Age of Empires oyunlarınının yapımcısı Ensemble Studios yerine, Rise of Nations oyunundan tanıdığımız Big Huge Games tarafından geliştiriliyor. Genişleme paketi ile oyuna Asya uygarlıkları, yeni oynanış tarzları (değişik yollarla oyunu kazanma ve ticaret yapma), yeni haritalar, yeni senaryo ve 15 Asya Harikası (Wonder) eklenecek. Age of Empires III: The Asian Dynasties, bu sonhabarda Games for Windows etiketiyle piyasaya sürülecek.

;Metin Kısmı: http://www.trgamer.com/ adlı siteden alıntıdır.

««‖ ВК ‖»»
BS
Çevrimdışı Çevrimdışı

[BK]

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 21 Mayıs 2007, 02:26:19 »

Hey gidi günler ne rushlar atardım,src de bilir 5 dk dayanırım sana demişti 3 dk dayanamamıştır AOE2 'de,online da oynamıştım şimdi yanıyorum harcadığım o vakitlere...
Herşey vakti zamanı gelince güzel,düzenli olarak günde 1-2 saat oynanırsa tamam ama sabah 12.00-gece 03.00'se o zaman uzak durmak lazım,alışkanlık yapıyor bir de netten arkadaşlarla oynayınca,rating falan turnuvalar derken...

Aoe 3 'de güzel,hatta Aoe 4 command&conqueror tarzı uzay çağını ifade eder nitelikte bir savaş oyunu olacak belki bilmeyenler vardır diye haber vermek isterim...

BK,Eko IV.sınıf (II.öğretim)

Everything That Has a Beginning Has an End
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 23 Mayıs 2007, 23:11:08 »

Şimdide "kardeşim ben öyle saatlerce oyun başında uğraşmayı sevmem diyen üylerimiz için Age Of Empires 3 ve Age Of Empires 3: The Warchiefs hile kodları...
Age Of Empires 3
[Enter]a basıp chat penceresini açın. Aşağıdaki sonuçları elde etmek için karşılarındaki cümleleri yazın:

10,000 coin - Give me liberty or give me coin
10,000 food - Medium Rare Please
10,000 wood - <censored>
10,000 experience point - Nova & Orion
Savaş sisini kaldırmak - X marks the spot
Single player görevi kazanmak - this is too hard
100 kat inşa ve üretim hızı - speed always wins

Age of Empires III: The Warcihefs

Enter'a basıp hileyi yazın.

A recent study indicated that 100% of herdables are obese Haritadaki bütün hayvanları şişmanlatır

Give me liberty or give me coin 10,000 coin verir

Medium Rare Please 10,000 food verir

10,000 wood verir

Nova & Orion Gives 10,000 XP verir

X marks the spot Haritayı açar,Fogofwar aktif kalır

tuck tuck tuck Herşeyin üzerinden geçebilen büyük kırmızı bir canavar kamyon verir

Speed always wins 100x toplama/inşa etme oranını açar

this is too hard Tek kişilik görevi tamamlar

İyi oyunlar...

(Niyeyse içimden entera basıp "how do you turn thıs on" yazmak geldi ama niye bilmiyorum...)

buseng
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 29 Mayıs 2007, 19:26:28 »

el alışkanlığı=)) mavi kobralar=)) ya ben çok çabuk bitirdim bu oyunu=( ve ayrıca 5-6 tane topla yenemeyeceğiniz ordu yok malesef...bi de ben osmanlıyı seçmek istiyorum yaa=(( umarım bahsettiğiniz ek paketler bir an önce çıkar.. aoe efsanesi devam eder...

eko 3 buçuk(1. eğitim)...
Han
MODERATOR
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Oguz----HAN@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 29 Mayıs 2007, 20:27:52 »

Age of Empires 3: The WarChiefs çıkalı 1.5 haftayı geçiyor. Ve şu an sadece söylentiden ibaret olsada yeni bir Age of Empires için çalışmalar yapılıyormuş. Ama şu ana kadar resmi bir açıklama yok sadece söylenti...

strongest
Ekom Normal Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : 15 Temmuz 2007, 01:25:24 »

bu oyunun 1i de 2 si de 3ü de herşeyi mükemmel..
Ekonometri - M

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Ekonometrim.Org
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

Tamam

Turkish English French German Italian Dutch Spanish Portuguese Korean Chinese Simplified Japanese Greek Arabic Russian
guvenlisitekonometrim

ekonometri